Klockan 12:00 idag spelas den sista omgången i Superliga. Athletic toppar tabellen inför dagens avslutning på 63 poäng. Samma antal poäng har Espanyol och avslutningen blir därför rafflande.

Athletic's damer har vunnit mästerskapet säsongerna 02/03, 03/04 samt 04/05.

Athletic möter Torrejón hemma på San Mamés och Espanyol möter Rayo Vallecano även de på hemmaplan. 

Serieseger!
Damerna spelade idag (söndag 6/5) 0-0 i sin match mot Torrejón men Espanyol förlorade hemma mot Rayo med 3-5 så Athletic är mästarinnor en poäng före Espanyol.


Årets möten mellan Athletic och Espanyol har slutat 4-1 hemma på San Mamés och 1-1 på bortaplan.

Athletic hade chansen redan förra helgen att avgöra men de förlorade överaskande borta just mot Rayo Vallecano. En seger där och serien hade varit avgjord.

För att komplicera det hela lite så är det fortfarande en debatt kring resultatet i en match som spelades i oktober. Mittenlaget Puebla vann hemma mot Athletic med 2-1 men använde en icke tillåten spelare varför resultatet ändrades till 0-3. Enligt Athletics hemmsida var det ett byte i den 79e minuten som var problemet. Puebla bytte då in en spelare som inte fanns på laguppställningen.

Detta ärende har sedan varit uppe på olika nivåer i förbundet men det senaste budet är nu att Athletic tilldöms serien med 3-0.

Sist i tabellen ligger Barcelona och de är klara för nedflyttning. Omvända världen i damernas högsta liga.

Aupa Athletic femenino!

Källa: athletic-club.net