Två solklara förluster i rad och Athletic är i allra högsta grad fortfarande inblandade i bottenstriden. Ingen väntade sig att vi skulle ta några poäng mot Sevilla eller Real Madrid men visst svider 2-8 i baken rätt rejält. 

Det är svårt att gå vidare utan att fokusera på det katastrofala försvarsspelet. I matchen mot Sevilla var ett målvaktsbyte i mitten av första halvleken en av orsakerna till den skakiga föörsvarsinsatsen. I hemmamtchen mot Real var dock Aranzubia tillbaka mellan stolparna utan att försvaret blev direkt starkare.

Nu tycker jag dock att intentionerna i båda dessa svåra matcher visade på både vilja och kunnande. Exteberria har klivit fram och varit ledande i anfallspelet. Tyvärr är det nu osäkert om han kan starta mot Recreativo.

Yeste som målade borta mot Sevilla har också varit skadad under veckan och han kommer troligen att strata på bänken.

Den gamla målmaskinen Urzaiz ser ut att vara med från start igen.

Konfirmerad startelva (se grafiken):
Mané startar med en klassisk 4-4-2 uppställning. Det ger plats för två anfallare samt Iraola på kanten. Två slitvargar som innermitt som troligen ligger lite mer defensivt. Det troliga är att de två innermittfältarna får en ganska tillbakadragen roll och vi spelar 4-2-2-2 med offensiva yttrar. Jag hade önskat Yeste på vänsterkanten men han kanske kan hoppa in i halvtid. Exteberria är däremot skadad och saknas i truppen. 20 minuter till start, hoppas att killarna kan vara lite extra peppade efter damernas ligaseger idag!
 

De spelare som är kallade av Mané är:

Aranzubia, Lafuente.
Prieto, Expósito, Sarriegi, Amorebieta, Ustaritz, Javi González, Zubiaurre.
Yeste, Javi Martínez, Iraola, Murillo, Gabilondo, Iturriaga.
Etxeberria, Aduriz, Llorente, Urzaiz, Dañobeitia.

Skadade är Casas, Orbaiz och Garmendia.

Intressant är att Tiko åter tränar med laget och snart kan han vara aktuell för spel. Just Tiko avgjorde det senaste mötet i Huelva då lejonen vann med 2-1 säsongen 02/03

Spelare i Athletic som riskerar avstängning vid gult kort: Expósito, Iraola, Yeste, Urzaiz

Recreativo som gjort en strålande säsong i La Liga ligger för nuvarande på 7e plats. De har hela 14 segrar varav nio på hemmaplan där de ensdast förlorat fyra matcher. I senaste omgången förlorade de dock på Mestalla med 2-0. Innan dess hade de dock fyra raka matcher utan förlust varav två läskiga hemmavinster med 4-2, mot Racing och Celta.

Spelarna som Marcelino har kallat till match är:

López Vallejo, Laquait, Pablo Amo, Cesar Arzo, Mario, Merino, Cazorla, Jesús Vázquez, Rosu, Iago Bouzón, Sinama Pongolle, Beto, Barber, Uche, Javi Guerrero, Poli, Aitor, Juanma. 

En tuff match men jag har stora förhoppningar om poäng. Jag tror att vi kan plocka alla tre faktiskt. Jag hoppas att Yeste kan starta eller åtminstone komma in under andra halvlek när Gabilondo som vanligt visat att han inte har något att ge.

Matchen följer ni bäst via webradion på www.canalathletic.com

I bottenstriden har Real Sociedad idag förlorat hemma mot Barcelona. Den intressantaste matchen i omgången spelas imorgon klockan 17:00 mellan Levante och Nástic. Celta spelar samtidigt en svår bortamatch mot Villareal.

Aupa Athletic!