Säsongen har utvecklats till en lång mardröm som ser ut att fortsätta till omgång 38. Celta är nära nedflyttning efter en lång turbulent tid med usla hemmaresultat som få klubbar i Europa kan matcha och ett sent tränarbyte där Hristo Stoichkov har fått ansvaret att rädda Celta Vigo ifrån bussresor till Elche.

Inför omgång 33

14. Osasuna - 37 p
15. Real Betis - 35 p
16. Athletic - 32 p
17. Celta Vigo - 30 p
--------------------------
18. Levante - 30 p
19. Real Sociedad - 27 p
20. Gimnástic Tarragona - 24 p

Med sex matcher och arton poäng att spela för kan den här delen av tabellen sluta lite hur som helst. När jumbon mycket väl kan kämpa sig över strecket så här långt in i ligan bör det bli en del rysarmatcher dem sista omgångarna.

Håll-koll-på-matcher (omgång 33)
Real Sociedad - Barcelona
Real Betis - Getafe
Levante - Gimnástic
Mallorca - Osasuna
Recreativo - Athletic
Villarreal - Celta Vigo

Sociedads konkurrenter kommer att sitta klistrade framför teven på lördag för att om dem skulle ta tre poäng hemma mot Barcelona då är helt plötsligt dem över strecket. Och vips är Celta under strecket inför borta matchen mot Villarreal. Betis har en svårtippad match, likaså Osasuna som är ett bra lag och kan mycket väl plocka poäng på bortaplan. Levante - Gimnástic lär bli en 90 minuters kamp mellan två lag som är väl medvetna om sina och motståndarnas tabellpositioner. Lägg till att Sociedad tar tre poäng och detta kan bli en väldigt intressant historia. Athletic och Celta har svåra bortamatcher och får sig som underdogs.

Omgångens match: Levante - Gimnástic

Läget i laget

Skador & avstängningar

Baiano är helt frisk och kommer att starta medan Canobbio får ta plats på bänken på grund av skada. Contreras ser ut att hinna kommer tillbaka i tid och lär då få starta. Förutom George Lucas långtidsskada så är truppen intakt.

Formen

Senaste matchen hade Celtas kanske sämsta halvlek för säsongen och siffrorna 0-3 mot Mallorca (som gör att dem därmed troligtvis spelar i La Liga nästa säsong) styrker detta. Stoichkov experimenterade lite väl för mycket på mittfält men nu har han sagt att Borja Oubiña och Iriney får spela vilket ger en bättre balans på mitten. Villarreal kommer till matchen med två raka vinster mot ligans bästa lag (2-0 vs Barcelona) och nu senast mot det sämsta (0-3 vs Gimnástic).

Övrigt

Det har kommit uppgifter om att Esteban kan få starta istället för lagkapten Pinto. I veckan påstod Faro de Vigo att Sevilla ville värva Pinto för att ha en rutinerad målvakt bredvid Palop. Frågan är då om det finns något i petningen som vi andra inte vet?

Citatet

”Det är nödvändigt att spela med pressen”

Säger Antonio Núñez som kanske ändå hejar på Sociedad i helgen.

Återstående spelschema

6 maj - Villarreal (b)
13 maj - Levante (h)
20 maj - Real Sociedad (b)
27 maj - Real Betis (h)
10 juni - Atlético (b)
17 juni - Getafe (h)

Inbördes möten Celta-bottenkonkurrenterna

Osasuna - Förlust hemma med 0-2, vinst borta med 0-1
Real Betis - Förlust borta med 1-0, returmatch 27/5
Athletic - Vinst borta med 1-0, oavgjort hemma 1-1
Levante - Oavgjort borta 1-1, returmatch 13/5
Real Sociedad - Oavgjort hemma 0-0, 20/5
Gimnástic - Vinst borta med 1-2, oavgjort hemma 1-1

Celta har ödet i händerna, det finns fortfarande chans att påverka sina motståndare när Celta snart ska spela match mot Real Sociedad, Athletic och Levante. Den viktigaste matchen för säsongen hittills kommer nästa vecka när Levante gästar Balaidos.