…skämt: tilldelas en mer eller mindre rolig händelse: Efter en första 45a fylld utav Chelsealir försökte Liverpool att ta sig in i matchen igen i andra halvlek. Det gick sådär, dels var Xabi Alonsos passningsspel i klass med ett träd äpples och dels var domaren totalt oobjektiv. (Det finns ett sådant ord!) Han kunde väl i alla fall tagit av sig den blåa tröjan för syns skull?

…skämt2: tilldelas något man gläder sig åt: Domaren hade krängt av sig den blå tröjan och satsat på en neutral svart till det andra mötet. Det gladde oss röda när domaren blåste frispark (!) som sedan firma Agger/Gerrard utnyttjade på bästa sätt. Firma Agger/Hansson i mittförsvaret skulle inte vara fel i landslaget. Att inte kungen har tänkt (HAHA) på att ta tillbaka Danmark från Pommern, det börjar bli dags nu. Vi har redan hälften, nu gäller det bara att få med sig resten. Eller det är nog bäst att erkänna sig slagen och lämna tillbaka våran halva. Sorry skåningar.

Victor Valdes: Tilldelas någon som ger bort saker: Sverige. Till Danmark. Skåne. Oj, det där skämten skulle inte ens gå hem under Kviborgs lördagskvällar. Skärpning från min sida.

playboy: Tilldelas en kanin som gör allt för pengar: Saviola och en eventuell flytt till Madrid… Just ja, det var något med att flytta för att uppskattas. Flytta från de stora europeiska ligorna och det löser sig snabbt som ögat. Snabbt som Saviola…

Duncan Ferguson: Tilldelas någon som blir utvisad: Matchen mellan Reading och, ööh, det andra laget höll på att spåra ur och domaren väljer att ingripa. Den första utvisningen var till slut ett faktum men tro att de flesta blev lika förvånade som maskoten själv när det visade sig att det var han – eller hon, det lär vi aldrig få veta, fast lejonet borde inte ha haft man om det varit en tjej – som hade satt sin sista potatis. Upp på läktaren bara busmaskot.

Sverige-Danmark: Tilldelas en läggmatch: Det var dags för kval för att hänga kvar i Elitserien för det ekonomiskt tyngda Guif. Inga problem i första matchen och vinst med 19 bollar. Andra matchen blev överraskande jämn och Irsta vann ännu mer överraskande med en boll. Behov av inkomster? Javisst! En extra hemmamatch ger klirr kassan! Men tänk om vi trillar ur? Inga problem, vi är ett par klasser bättre! Jo, ett par klasser. 41-18 blev det, fem insläppta efter första. Lättförtjänta pengar på min ära.

julmust: tilldelas något som sett sitt bäst-före datum: Efter sparken från ”världens bästa landslag” har Svennis fått en del anbud härifrån och därifrån. Det började bra med Madrid och Inter, föll ner en nivå till Marseille och Tottenham (?) för att sedan gå på grund med Palermo. Inget ont om Palermo men de har inga skattkamrar likt Fantomens i deras klubbstuga inte.
Så vad är det stora problemet? Han har fått nobben av samtliga. Stora, stora Svennis.

Borat: Tilldelas någon som säger något kul: Under en periodpaus i finalserien analyserade Kalle Johansson varför Linköping spelat så bra: ”De anfaller med tre man och fyller på med fyra.” Plötsligt förstod till och med jag varför LHC var totalt överlägsna.

Och visst var Henrik Strömblads: ”Fletcher spelar tokbrittiskt aggressivt också rätt kul?"

Roligast var nog ändå Glen Hyséns kommentar angående Blackburn och Watford: ”De lagen har faktiskt också fans.” Med ett väldigt elakt och ironiskt skratt tillagt…

För i he*vete! Varför tog inte tränar*äveln bort fuc*ing ögonbindeln på Chivu? Någon måste väl ha sett det i alla fall? Inte konstigt att han inte gjorde en sak rätt. Om det var Chippens ”inträdes-practical joke” så var det inte lyckat… Testa med att klippa sönder ett par kalsonger till nästa gång som alla andra fotbollsspelare!

djävul: Tilldelas en taskig person: Domaren i matchen mellan Roma och United ansåg att tre minuters tilläggstid behövdes. Jag tror nog att Roma var rätt nöjda som det var. Toktaskigt.

Det hände mycket kul under United-Roma som ni ser. Lägg där till att det blev hela 7-1 om någon missat det! Sjudundrande sjukt osjusst mot de sjuhundra sjungande Romafansen. Med en sådan ordvits har jag minst lika mycket behörighet som Laul att skriva på Aftonbladet.

Anfield: Tilldelas något som i mångt och mycket varit som Anfield: Det finns bara ett Anfield. Så roligt var det.

Det enda som återstår är att hylla La Liga som är mer spännande än på åratal. Tre lag gör upp om titeln; Real Madrid, Barcelona och Sevilla. Om du frågar Valenciaredaktionen gör fyra lag upp om titeln; Real Madrid, Barcelona, Sevilla och Valencia. Om du frågar Real Zaragoza redaktionen gör fem lag upp om titeln; Real Madrid, Barcelona, Sevilla, Valencia och Real Zaragoza.
En sak är i alla fall säker, Sevilla vinner guld.

Och visst ja, Liverpool-Milan i Champions League finalen. Aldrig tidigare har det varit spelstopp på 3-3 tre veckor innan en match. Heureka.

Ha en glad månad, god grillning och underbar final!