Celta fortsätter att kriga för sin La Primera existens hemma mot Mallorca.
Ö-laget har spelat bra den senaste tiden och ligger på säker mark i mitten av tabellen. Trots den fina formen de visar upp har dem inte vunnit på åtta bortamatcher! Det om något talar för Celta den här omgången. Vidare så spelar bottenkonkurrenten Levante borta mot Barcelona där en förlust är rätt självskriven, så vid en eventuell seger försvinner nedflyttningsplatsen en aning i horisonten.

Hur ska det då bli en seger?

Senaste mot Zaragoza visade Celta emellanåt prov på fotbollskunskap av högsta klass, trots det blev Champions League jagande Zaragoza till slut för svåra och Hristo fick för första gången se sig besegrad.
Alla i truppen – förutom George Lucas, kraften har svikit honom – är tillgängliga till morgondagens match. Förra veckans skador på Canobbio och Baiano var alltså inte något allvarligt och de två bildar troligen anfallspar igen. Canobbio får ta på sig rollen som släpande forward och speluppbyggare.
På vänsterkanten spelar den stilfulle brassen Nené och får sällskap av ikonen Gustavo Lopez till höger. På innermittfältet är det tuff konkurrens men det lutar åt att Pablo Garcia bildar ett centralt mittfält tillsammans med Borja Oubiña.
I backlinjen är både Contreras och Tamas tillgängliga till att spela bredvid Lequi. Med all säkerhet ämnas platsen åt den mer stabile Contreras än bergochdalbanan Tamas. Ytterbackarna är lika självskrivna som vanligt och i mål inger Pinto lugn.

Pinto
Angel-Contreras-Lequi-Placente
Lopez-Garcia-Oubiña-Nené
Canobbio-Baiano

Celta måste våga släppa loss på hemmaplan, spela det vackra spelet som finns i blodet hos många av lirarna. Startelvan utgörs ju trots allt till stor del sydamerikaner! Samt, vår tränare heter Hristo Stoichkov.

Eftersom Mallorca är så pass svaga på bortaplan och vi faktiskt vann senast på Balaidos så tycker jag att vi bör räkna med seger. Men så har jag ju i och för sig sagt ett antal gånger i år, men nu ser det faktiskt ljust ut. 2-0 efter ett långskott av Oubiña och en nick av Baiano.


TVsänt? Är Källström högerfotad?
Stream? Om det sänds på TV i Spanien, vilket jag inte har koll på.
Domare? Ligan skulle lukta mindre uppgjort utan rättskipare.
Plats? Balaidos såklart.