Kamikaze fotboll mot Zaragoza?

På söndag ställs Celta mot La Ligas tredje målfarligaste lag efter Barcelona och Sevilla. Víctor Fernández Zaragoza har visat sig vara en positiv överraskning den här säsongen med aspiration på Champions League spel. Det har gått bra så här långt med en femteplats och endast tre poäng bakom Valencia som har den sista åtråvärda positionen. Ett stort skäl till den gedigna insatsen är att anfallaren Diego Milito har levererat på topp. Argentinaren har gjort 19 mål och toppar skytteligan tillsammans med Kanouté, senaste målet kom i hemmavinsten mot Barcelona för två veckor sen.

Det är nu Hristo Stoichkov kommer in i bilden med sin kaxiga syn på fotbollen. Bulgaren funderar på om han ska ställa upp med en offensiv startelva.

”Jag talar aldrig om ett oavgjort resultat, går du in för att spela oavgjort då förlorar du och det är därför vi kommer att spela för att vinna”

Han har dock sagt att startelvan blir bestämd imorgon bakom stängda dörrar. Ifall det blir ett offensivare Celta beror också om Lequi och Gustavo López kan bli spelklara.

Real Zaragoza följde upp Barca vinsten med att förlora mot jumbon Gimnástic Tarragona.

En stund med Hristo

Hur har dem första dagarna gått med ditt nya lag?
Jag är väldigt nöjd, utan nerver men med koncentration. För mig är det fundamentalt att vara lugn och att visa vad vi ska göra i dem återstående matcherna.

Att vinna första matchen var bara början?
Ja, jag sa till dem att glömma allt som har hänt och att varje match är annorlunda. Vi kommer inte att se längre fram än nästa match. Laget måste visa koncentration, gemenskap och viljan att hjälpa varandra. Jag kan inte förbättra många egenskaper hos en spelare som har nått en viss ålder och som har spelat i högsta divisionen, i Champions League, i landslaget etc. Det enda jag har att göra är att rensa dem negativa sakerna som finns här. Alla i det här laget vet hur man spelar fotboll, man gör mål och försvarar sig.

Celta åkte ur Uefa Cupen för några veckor sen, var det på grund av mentala problem?
Det kan ha varit så för att jag kan inte gå in i spelarens huvud. Men jag pratade en och en med spelarna och vad som sades sparar jag till mig själv. Vänskapen är för mig viktig. För mig är ansikte mot ansikte viktigt. Jag kan kolla i en spelares ögon och se vad som är fel.
Jag vill tacka dem för deras stöd och för att dem tog initiativet.


Vill du bli som Johan Cruyff?
Jag vill inte jämföra mig själv med någon. Johan var den bästa tränaren jag hade och han lärde mig många positiva saker som kanske inte går att lära dem äldre spelarna utan istället dem yngre. Vi har redan nu två spanska landslagsmän och det är klubben väldigt stolt över.

Slutligen en fråga om ligan, blir Barca mästare eller har dem andra chans?
Jag ser våra möjligheter. Det enda jag vill är att vi inte åker ur. Självklart vill jag att Barcelona vinner men jag ser endast på mitt eget arbete.Källor: la voz de galicia.es, as.com