Inte oväntat blev Hristo Stoichkov hyllad efter den fina 1-0 vinsten i derbyt vilket förde Celta över strecket. Bulgaren gick efter den traditionella 4-4-2 där Nené fick i helgen ta steget upp i planen och spela bredvid Baiano. Efter matchen hade Nené gjort en av sina bästa matcher under säsongen och Baiano blev matchvinnare när han gjorde mål efter en timme.

Dem flesta rösterna efter matcherna säger alla samma sak: Stoichkov är duktig på att motivera. Stoichkov avslutade sin första träning med Celta genom att ha ett långt snack med Fernando Baiano som nu har alltså hittat målet igen. Någon dag innan derby matchen sa Baiano till pressen att han gick till den bästa klubben i Galicien (Depor ville också ha han), dagen efter sitt vinnande målet tillägnade han målet till….. folket i La Coruña.

Det är uppenbart att Celta har förändrats med en ny coach och spelarna var inte sena med att hylla han.

”Hans vinnarmentalitet kan påverka oss på ett mycket bra sätt”

- Habib Bamogo

”Stoichkov har hjälpt oss med den mentala biten”

- Gustavo López

”Det här är en manager vars främsta egenskap är att förändra den depressiva mentaliteten som vi ibland hade. Stoichkov känner till spelarnas problem, i sin karriär visste han om pressen som spelare kunde känna. I Barcelona var det bara att vinna titeln eller så har du misslyckats.
Detta betyder inte att han enbart baserar sitt jobb på psykologi, vi har bland annat börjat träna med mer intensitet.”

- Borja Oubiña

Imponerar också på fansen

I sin första presskonferens mötte han pressen iklädd en Celta Vigo tröja. Till Depor matchen kom Stoichkov helt klädd i svart och den första saken han gjorde var att vända sig till klacken och placera handen på hjärtat vilket publiken svarade med vilda applåder. Efter det hälsade han på varenda spelare på bänken tills Caparrós kom vilket skickade bulgaren direkt till Depor tränare som fick ett varmt välkomnande av Hristo Stoichkov.Källor: marca.com, la voz de galicia.es.