Andra raka hemmamatchen för Athletic. Gästande Espanyol kommer med ypperligt självförtroende efter veckans framgång i UEFA-cupen. Espanyol spelade sammanlagt 3-2 mot Benfica och är nu klara för semifinal mot Werder Bremen. 

Det troliga är att Athletic fortsätter att spela med en balansspelare/mittfältslibero bakom ett fyramanna mittfält. Vem som får den defensiva rollen återstår att se. Mot Valencia innebar den uppställningen att vi kunde sätta högre press på motståndarna vilket vi förhoppningsvis kan upprepa på söndag.

På mittfältet lär Garmendia, Exteberria och Gabilondo vara startspelare. Frågan är om Yeste är hel nog att spela från start. Min gissning är att han kliver in från start om det skulle vara så att Ustariz inte kan starta. Extebberia var mycket bra i matchen mot Valencia. Han visade upp löpvilja och lyckades hålla i bollen så att vi fick upp laget i banan.

I Athletic är det således frågetecken för Ustariz. Han skadade sig under träningsmatchen mot Sestao i torsdags och det är oklart om han ingår i truppen inför matchen.

Skadan på Ustariz kan eventuellt äventyra Iraola's plats på högerbacken vilket vore mycket olyckligt då han äntligen ser ut att vara tillbaka på den plats som är klippt och skuren för honom. Med sin excelenta högerfot och sitt deltagande i offensiven så är han den absolut bästa ytterbacken i truppen. Iraola och Exteberria på högerkanten är en grym kombination som jag verkligen hoppas att få se imorgon.

En annan olycklig spelare i Athletic är Javí Martinez som skadade sig så illa att han troligen missar nästan hela avslutningen av La Liga. Att han dessutom var uttagen för U-21 läger i helgen gör inte saken bättre för honom.

José Manuel Esnal har tagit ut följande 20 spelare inför dagens match:
Aranzubia, Lafuente, Expósito, Sarriegi, Amorebieta, Zubiaurre, Iraola, Javi González, Dañobeitia, Ustaritz, Prieto, Murillo, Llorente, Etxeberria, Gabilondo, Yeste, Aduriz, Urzaiz, Garmendia & Iturriaga

För den gamla Athletic tränaren Valverde kommer inte det som en överaskning att Javí Martinez inte finns med på plan på söndag då han redan var avstängd efter sitt gula kort i matchen mot Valencia. Det är rätt osäkert hur Espanyol ställer upp sitt lag. Kanske får vi se den gamla Athletic spelaren Jesús María Lacruz  från start. 

Ernesto Valverde har tagit ut följande 18 spelare till dagens match:
Gorka Iraizoz, Kameni, Zabaleta, Velasco, Jarque, Lacruz, Torrejón, David García, Costa, Jônatas, De la Peña, Rufete, Ito, Coro, Moha, Riera, Pandiani & Luis García

Troliga startspelare i Espanyol
Kameni, Velasco, Lacruz, Jarque, David García, Coro, Costa, Jonatas, Moha, Luis García & Pandiani.

I höstas vann Espanyol med 3-2 hemma på Montjuïc efter två måla av Tamudo och ett avgörande 3-2 mål i den 94e minuten av Pandiani. Det troliga är dock att vi slipper möta Tamudo imorgon.

Det är återigen en avgörande match för Athletic. Tre poäng och vi kan spela avslappnat i de två svåra matcherna som följer. Sevilla på bortaplan och Real madrid på hemmaplan.

I denna omgång gör också Hristo debut som tränare i Celta. Det sker på svårast möjliga vis i derbyt mot Deportivo. Levante har en tuff bortamatch mot Atlético. I morgon kväll vet vi om vi har lagt lite fler poäng mellan oss och det läskiga nedflyttningsstrecket. 

Matchen följer ni bäst via webradio på canalathletic.com.

AUPA ATHLETIC!

Källor: marca.com/xtratime.org/canalathletic.com/athlet-club.net