Recreativo borta är ingen enkel match när man är placerad vid strecket. Men som vanligt den här säsongen var det en poäng som var målet, allt för att få det kusliga strecket att försvinna i horisonten. Laget som skulle försvara de ljusblå färgerna idag var följande:

Esteban
Angel-Lequi-Contreras-Placente
Borja Oubiña-Iriney
Lopez-Canobbio-Nené
Baiano

FV valde alltså att frångå den rätt så lyckade 4-4-2 taktiken från Madridmatchen.

Redan efter minuten var Celta nära att ta den viktiga ledningen. Lequis frispark gick rakt i muren men Canobbios retur var lyckosammare, dock räddades skottet av Huelvas målvakt Vallejo.
La Ligas bästa reservmålvakt fick göra ett par räddningar under den inledande perioden när Huelva tryckte på. Bland annat hade Liverpoollånet Pongolle ett bra läge som Esteban Suarez räddade. Det två bästa lägena under Huelvas hårda tryck hade däremot Vasquez – inte FV, han tränar tyvärr fortfarande Celta – en farlig frispark och ett svårt skott.
I ett litet försök att ta in Celta i matchen igen nickade Baiano utanför. Det hjälpte smärre, Pongo hann skjuta en gång till innan olyckan, som vanligt, var framme för Celestes. Contreras drog ner Uche inne i boxen och Vasquez hade inget emot att förstöra Celtas säsong än mer. Det måste ligga något i det namnet…

Innan halvtid försökte Celta sparka sig in i matchen direkt efter den straffade upptakten. Contreras och Canobbio testade varsin gång men utan udd.

1-0 till Recre i paus.

Den andra halvleken startade i ett segt tempo utan direkta chanser till någotdera av lagen.
Canobbio och Oubiña hade två bra lägen men det var inte förrän den förstnämnde föll i straffområdet, Nené slog kallt in elvametersskottet.

Matchen kallnade fram tills 86 minuten, då small det till eller vad man ska säga… Det exploderade.
Den o så viktiga poängen försvann lika snabbt som man hinner räkna upp Snoops brottsregister, alltså på ungefär fem minuter. Rosu gjorde 2-1 och 3-1 innan Nené med vänstern slog in returen på Canobbios skott och reducerade. Det ingav en liten gnista hopp hos de ljusblå fansen som dock släcktes lika snabbt som man hinner räkna upp mitt brottregister, direkt alltså…

När Rodriquez Santiago blåste av matchen hade Recre vunnit med 4-2.

Inga poäng nu heller, det börjar kärva rejält nu. Inget bra alls, vi behöver nog Albin Ekdal eller kanske Tiago Quirino om det här ska kunna vändas…

¡Hala Celta!