Efter ytterliggare en förlust hemma reser Celta till Huelva för en svårtippad match mot nykomlingarna. Recreativo har imponerat mest av dem uppflyttade lagen och med spelare som Uche, Sinama-Pongolle och lånet från Celta, Javi Guerrero, har Spaniens äldsta klubb nått en åttonde plats efter 28 omgångar. Just Guerrero kommer inte att vara med på planen på grund av en klausul i hans lånekontrakt och med en match mot sin riktiga klubb runt hörnet är Guerrero inte skygg för att (återigen) attackera Fernando Vásquez.

Anfallaren är besviken på Vásquez för att han ”separerade” Guerrero ifrån den övriga gruppen och för att få speltid var han tvungen att söka en annan klubb. Valet blev alltså Recreativo som numera krigar om Europa platser. Celta däremot är, som alltid detta år, i andra sidan av tabellen. Med en position ovanför strecket och Athletic (som möter Valencia i helgen) kan varje match räknas som en final.

Det finns dock positiva nyheter ifrån Vigo. Pablo Garcia och Canobbio återvändor från läktaren samtidigt som Pinto tar plats där uppe. Hans gula kort mot Real betydde avstängning i omgången efter, Esteban får äntligen chansen i ligan. Guayre är ännu tveksam till att ta en plats på bänken för att i övrigt är truppen frisk vilket kan ge Vásquez några angenäma problem när det är dags att välja startelva.

Truppen är i alla fall officiell:

Esteban, Sergio - Lequi, Ángel, Contreras, Placente, Tamas, Yago - Jonathan Aspas, Nené, Iriney, Núñez, Canobbio, Gustavo López, Pablo Garcia, Borja Oubiña - Baiano, Perera, Bamogo.

De Ridder, Areias och Jorge är petade och får stanna i Galicien under helgen. Den sistnämnde har talat ut i pressen och delat med sin besvikelse av att få mest nöta bänk. Jorge har gått så långt och diskuterat om en möjlig framtid i en annan klubb. I Fernando Vásquez trupp får han inte så mycket utrymme men hur blir det i sommar när Vásquez, med största sannolikhet, får lämna Celta?

***

Tipset: 1-1

Celta har den bästa truppen på länge när dem åker till Huelva. Förra veckan visade dem ett väldigt bra spel mot Real Madrid och förhoppningsvis ser vi det samma på söndag. Recreativo kommer till matchen med ett oavgjort resultat mot Gimnástic från förra omgången. Ett kryss låter därför rätt så bra på bortaplan, Baiano målskytt för Celta.

***

Tid: 17.00
Plats: Nuevo Colombino
TV: Nej
Stream: Troligtvis inteKällor: celtavigo.net, celestes.org