Skall Athletic äntligen lyckas vinna tre poäng? Ingenting talar för det vilket kanske är just det som behövs. De som under åren lärt känna Baskiens stoltaste fotbollklubb har ständigt förundrats över förmågan att vinna de tuffa matcherna. Imponerande segrar mot storlag och toppklubbar varvas dock alltid med katastrofala insatser mot mindre namnkunniga lag. År efter år förlorar Athletic mot nykomlingarna, gärna hemma på San Mamés, och klarar som oftast ett kryss på bortaplan.

Under veckan har Yeste varit skadad men han återfinns troligen på bänken trots allt. Bänknötaren Exteberria får därför chansen från start igen.

Styrelsen har beslutat att betala biljetterna för de säsongskortsinnehavare som vill följa laget på El Sardinero. Spelarna hyr in så många bussar som det behövs och jag tror att det blir många. Athletic tilldelades endast 1500 biljetter till matchen och dessa är självklart slutsålda. Om laget bara kan visa upp samma inställning som alla supportrar så kör vi över Racing! Det ryktas om att över 3.000 Athletic fans gör den korta resan till Santander idag!

Racing är ett formstarkt lag och slog senast Valencia på bortaplan. Den kvicka anfallaren Munitis lär bli ett hot mot Athletics försvar där Sarriegi saknas på grund av avstängning. Prieto debuterar efter skada och skapar mittlås tillsammans med Amorebieta.

I avsaknad av den avstängde Aduriz så bör Urzaiz starta som anfallare. 1.00 gånger pengarna på det. Kanske inte ändå. Urzaiz har varit sjuk (förkyld) och missat de senaste dagarnas träning. Jag tror att han spelar men om han fortfarande är fiskig vid start lär Llorente ersätta. Spelet stängt.

En som inponerade på många i den senaste matchen hemma mot Osasuna var Joseba Garmendia. Den unge mittfältaren visade upp snabbhet, vilja och teknik och kunde med lite tur varit den som organiserat den vändning vi alla satt och hoppades på. Det verkar dock inte som om Mané blivit lika imponerad under de två veckor långa speluppehållet och vi lär se Garmendia på bänken från start även imorgon.

Athletics bänk
1. Iñaki Lafuente
3. Javi Casas
4. Ustaritz Aldekoaotalora
8. Joseba Garmendia
9. Fernando Llorente
10. Fran Yeste
22. Javi Iturriaga 

Förra säsongen vann Athletic bortamatchen mot Racing med matchens enda mål. Målskytt, Urzaiz. Låt oss hoppas på en repris på söndag!

Yeste, Amorebieta och javi Martinez riskerar avstängning om de drar på sig en varning.

Matchen sänds enbart på PPV vilket avsevärt ökar chansen till tre poäng!

Aupa Aleti!

Källor: Marca.com/aupaathletic.com/xtratime.org/athletic.club.net