Real Madrid är på besök i Vigo för en match som de måste räknas som favoriter i. På Santiago Bernabeu lyckades Celta med en riktig skrällseger. Likadant var det förra säsongen, då Celta vann med 3-2 i Madrid. Nu är det dags för Celta att ta poäng hemma också. Real Madrid har inte spelat särskilt bra de senaste matcherna och Celta har alla chanser i världen att vinna matchen.

Efter att Celta åkt ur både Copa Del Rey och Uefa-cupen ligger allt fokus på att undvika nedflyttning. De kommande matcherna kan bli riktigt viktiga. Om det går dåligt lär Bilbao ta chansen att gå förbi Celta och göra dem piskade att vinna. För Celta väntar Real Madrid, Recreativo, Deportivo och Zaragoza i de nästa fyra matcherna. För Athletic väntar Racing, Valencia, Espanyol och Sevilla. För Celtas del är det bara vinst mot Real Madrid som gäller. Diego Placente, som varit en av Celtas bättre hittills, säger så här om matchen:

”Ett oavgjort resultat är inte så mycket värt för oss. Vi måste försöka vinna i första hand. I och med det får vi inte bli alltför försiktiga och tillbakapressade.”

Det är ännu tveksamt vilka som kommer spela men så här lär uppställningen se:

Målvakt: Pinto
Backar: Ángel, Matias Lequi, Yago, Diego Placente 
Mittfältare: Nené, Borja Oubina, Iriney, Gustavo López
Anfallare: Fernando Baiano, Habib Bamogo

Daniel De Ridder, George Lucas, Antonio Núñez, Pablo Contreras, Pablo Garcia, Antonio Guayre och Nestor Canobbio är de spelare som är borta. Positivt är dock att Borja Oubina är tillbaks. Annars hade laget sett väldigt tveksamt ut.

Celtas uppställning är väldigt defensivt lagd med två vanligtvist defensiva innermittfältare, och det finns en stor chans att man lägger sig på kontringar, trots att man har hemmaplan. Värt att notera är att FV valde att spela med Borja Oubina som spelmotor, Nené på högerkanten igen och Jorge på bänken trots Canobbios frånvaro.
B-lags spelaren Dani Abalo följer med som reserv och ett eventuellt inhopp väntar.

Motståndet:
Real Madrid har bara vunnit tre gånger de åtta sista matcherna. Real Madrid har precis som Celta en hel mängd skador. Cicinho, Beckham samt ett antal andra spelare som det är oklart om de kan spela. Sergio Ramos är dock tillbaka.
Real Madrid vann senast mot Gimnastic hemma. Det var Mission impossible för Gimnastic. Borta mot Real Madrid, med en man utvisad hela matchen. Ändå var matchen jämn. Om det inte vore för att Robinho, som var inblandad i båda Reals mål, hade kommit in hade matchen mycket väl kunnat sluta i fiasko för dem. Men med spelare som Higuaín och Robinho i laget borde detta bli en svår nöt att knäcka för Celta. 

***

Tipset:

1-1. En svårtippad match. Båda lagen har skadade spelare och är i dålig form. Celta klarar oavgjort tack vare deras hemmaplan.(I och för sig är ju Celta bättre borta i år men, men…). Baiano stänker dit Celtas mål i slutet av första halvlek och Robinho gör mål bara sekunder efter att han byts in.

***

Matchen visas på TV4+ kl 19.00!


Källor: as.com, celtavigo.net