Egyptiern var nära Celta

I veckan avslöjade den egyptiske anfallaren Mido att han i vintras var ett hett objekt för två europeiska klubbar. Dessutom fanns ett intresse från ett tredje.

”Jag fick två bra bud från Celta Vigo och Manchester City. Dessutom ringde Ronald Koeman (PSV tränaren) till mig för att visa sitt intresse. I slutet av säsongen kommer jag och Martin Jol att sitta ner och diskutera mina möjligheter.”

En möjlig affär sprack när Tottenham begärde en ekonomisk ersättning som Celta inte kunde acceptera. Ett byte mellan spelarna Mido och Nené funkade inte heller då brassen inte fick sitt spanska pass under januaris transferfönster.

Något säger mig att Mido kommer att finnas med i Celtas transfersnack även under sommaren.

Mouriño: Om vi säljer Oubiña går pengarna oavkortat till nya spelare

Celtas president har gått ut och sagt att klubbens ekonomiska situation håller på att förbättras. Den akuta summa pengar som klubben måste betala in ser ut att kunna betalas i tid vilket gör att ledningen nu kan ha en annan position under sommarens transferfönster.

”Just nu behöver vi inte sälja några spelare alls.”

Sade Carlos Mouriño som också berättade att några spelare har andra klubbar efter sig men att Celta inte har inlett några förhandlingar för att enbart kunna fokusera på ligaspelet.

”Vi kan just nu garantera att om vi skulle sälja t.ex Oubiña då hade pengarna gått till direkt till köpet av nya spelare.”

Ett väldigt gott besked från presidenten som just nu värderar Borja Oubiña och Ángel Lopez till ett värde av minst 10 miljoner euros vardera, men påpekar att marknaden påverkar priset.
Deras debut i landslaget kunde inte ha kommit lägligare.

Övriga notiser

- Inför den tuffa matchen mot Real på söndag har Celta valt att spela en träningsmatch ikväll. Candeán står för motståndet i en match som innehåller hela A-laget utom Ángel och Tamas som är med deras respektive landslag.

- Celta B vann derbymatchen mot Ourense med 2-0. Målskyttar blev Marcos och Dani Abalo. 


Källor: lavozdegalicia.es, celestes.org