Hemmalaget tog alla tre poängen efter mål av Kanouté och Kerzhakov. Celta var faktiskt med i matchen rätt så länge och kunde skapa farligheter ända tills en utvisning förstörde all hopp.

Första halvlek

Som vanligt ställde Celta upp med Baiano som ensam topp och tvivlarna till detta val fick se sig knäckta när brassen skapade matchens första farliga chans då han helt ensam attackerad. Tre-fyra spelare var borta när Baiano tog sig in i straffområdet och lyckades få till ett skott som Palop räddade. Galicierna visade där att tre poäng var i siktet.

Det blev dock svårare att skapa chanser ju längre det gick, Sevilla fick ett grepp om matchen. Framförallt var det defensiva mittfältet som inte gjorde sitt jobb, Tamas och Vila höll inte samma standard som det övriga laget. Detta öppnade för flera långskott som en bra Pinto lyckligtvist kunde ta hand om.

Efter en konstig situation i Celtas straffområdet fick Sevilla en indirekt frispark men deras variant var för dålig då dem körde med en vanlig petning till den enda gubben som stod redo att skjuta. Pinto var någon minut senare också med på noterna när han bjöd på en läcker tv-räddning på Kerzhakovs nick som hade ändå gått ut. Celta kaptenen satte verkligen standarden på målvaktspelet.

Celta vågade också flytta fram spelare och pressa hemmalaget där Kanouté fick det jobbigt mot Lequi som ännu en gång styrde försvaret bra. Det sista farliga i halvleken var en lurig Sevilla frispark som var för hög åt spelarna och nästan också för Pinto som kunde i sista stund styra bollen över ribban.

Andra halvleken

Sevilla ställde upp med reservmålvakten i dem sista 45 minuterna då Palop blivit skadad. Även Vásquez gjorde ett byte när Tamas fick lämna och Aspas hoppade in. Tamas var inte skadad, han sög bara.

Sex minuterna senare fick hemmalaget en straff när Gustavo López fick bollen på handen vid ett inlägg. Skyttekungen Kanouté satte bollen sten säkert till höger om Pinto. 1-0 till Sevilla. Vásquez visade goda takter rätt så omgående när Bamogo byttes in istället för Vila som har en lång väg till startelvan. Och mycket riktigt skapade fransmannen Celtas bästa chans i halvleken när han snappade upp bollen efter en frispark och sköt men Cobeño gjorde en fantom räddning.

Gustavo López gav senare Daniel Alves en ful stämpling och fick gult kort. Alves såg ut att behöva långtidsbehandling men han kunde fortsätta. Brassen blev nästan bättre efter tacklingen för att någon minut senare löpte han på sin högerkant ända upp till Celtas straffområdet och placerade bollen mellan backlinje och målvakt. Ingen hann få en fot på bollen vilket hade betytt 2-0 och Celta, som ändå var halvfarliga, hade nog fått släppa tanken om poäng.

Istället kunde en egen spelare förstöra dagen då Canobbio sparkade högt och träffade Navas i ansiktet. Navas gjorde likadant men lyckligtvis träffade han bara luft och domaren hade inga problem med att ge Canobbio ”roja directa”. Idiotiskt av Canobbio som normalt inte gör såna grejer och tyvärr är han inte med mot Real Madrid nästa vecka.

Tempot sjönk efter utvisningen och hemmalaget hade kunnat attackera med kraft men dem var rätt så nöjda. Celtas försvar var ihåligt i dem sista minuterna och ryssen Kerzhakov utnyttjade detta när han, på tilläggstid, placerade in 2-0 bakom Pinto. Dem andra resultaten var bra för Celta som lyckligtvis kunde stanna ovanför strecket då Athletic och Levante inte vann sina matcher.

Vásquez och co får nu koncentrera sig på Real Madrid.

Sevilla - Celta Vigo 2-0

Mål:

1-0 Kanouté (51)
2-0 Kerzhakov (93)