Det är en onödigt svår uppgift som Celta ska ge sig på i Bremen. Vi minns från förra mötet hur nära dem var att hålla nollan tills Almeida dök upp vid bortresta stolpen och nickade in 0-1 för tyskarna. Efter 85 minuter såg det ut att sluta 0-0, ett perfekt resultat för celestes. En minut senare bokade Werder en plats i kvartsfinalen, för visst ska Celta inte kunna vända det här?

Eller…

Celestes.org bjöd nyligen på en video från TVG där man kan se lite klipp från tidigare Celta matcher i Uefa Cupen där galicierna har vänt och gått vidare. Juventus, Aston Villa och Röda Stjärnan är några utav lagen som har tagit säkra segrar i första mötet mot Celta men har sen sett sig besegrade i returen.

Elva mot elva

För mig som supporter så kan jag bara inte tippa emot Celta, inte idag heller, inte någonsin. Gubbarna ska ut på planen och göra ett mål så är dem back in business. Ligaspelet är kört, där gäller det bara att hamna på rätt sida om streck. Och trots att spelarna har snackat om att La Liga är viktigast (vilket det är) så har dem också sagt något i stil med ”varför komma sexa om vi inte kan njuta av det denna säsong?”

Helt rätt attityd enligt mig, det är ett privilegium att få spela i Europa och jag är glad att se den inställningen hos Celta Vigo spelarna. Förhoppningsvis ser man också detta i deras spel mot Werder Bremen.

Truppen

Vásquez har tagit med följande spelare till Bremen:

Pinto, Esteban - Ángel, Lequi, Yago, Jonathan Aspas, Placente, Tamas - Antonio Núñez, Pablo Garcia, Jonathan Vila, Guayre, Nené, Canobbio, Gustavo López, Jorge - Baiano, Perera. 

***

Tipset: 1-2

Kämpeinsats av Celta ser till att dem går till kvarten. Målskyttar blir Baiano och Gustavo López. Esteban kan göra sin sista match för säsongen så han lär ta med sitt ”A-game” till Tyskland. 

***

Tid: 20.45
Plats: Weserstadion
Tv: Nej
Stream: Finns goda möjligheterKälla: celtavigo.net