Två raka förluster - och fortfarande en plats under nedflyttningsstrecket - är nästintill oaceptabelt. Att förlora mot Barcelona på bortaplan är väl i och för sig okej, men att förlora mot dåvarande jumbon Gimnástic på hemmaplan, när man har chansen att helt avsåga dom från alla chanser av fortsatt La Liga-spel nästa säsong, är inte okej.

Celta de Vigo har ett väldigt udda mönster den här säsongen. Man är ett av ligans absolut bästa bortalag - men ändå ligger man bara på 17:e plats, en poäng över Athletic på 18:e. Detta kan självklart bara vara möjligt om man är skitkassa hemma, vilket Celta är.  En vinst och fem oavgjorda har det blivit och det är ju katastrofala siffror. I senaste matchen förlorade man hemma mot Werder Bremen med 1-0, medan man i förra ligaomgången förlorade borta mot Valencia med 1-0. När Athletic mötte Celta på San Mamés tidigare i höst förlorade man med 1-0.

Aduriz lär få börja på bänken i den här matchen, medan habila Javi González - som är tillbaka efter skada - tar hand om vänsterbacksplatsen. Även Luis Prieto är tillbaka, vilket är vädligt viktigt då han har varit i en fantastisk form sedan Mané tog över Athletic. Han lär dock börja på bänken. Garmendia och Ustaritz är fortfarande skadade, medan Etxeberria av någon anledning inte är med i truppen. I övrigt fortsätter Mané med 4-3-3.

Athletics trupp:
Aranzubia, Lafuente;
Expósito, Sarriegi, Amorebieta, Javi González, Luis Prieto, Casas;
Iraola, Murillo, Beñat, Yeste, Javi Martínez, Gabilondo;
Aduriz, Urzaiz, Llorente, Dañobeitia.


Om vi vinner så tar vi oss definitivt över strecket, och det ska väl gå borta mot ligans sämsta hemmalag? Vi får hoppas det!


Aupa Athletic!


Celta de Vigo - Athletic Club

Datum/tid: Söndag, 11 mars, klockan 17:00
Spelplats: Balaidos, Vigo
Domare: César Muñiz Fernández


Källor: La Ligas och Athletics officiella hemsidor samt forumet för baskisk fotboll på xtratime.org