Startuppställningen för hemma laget såg ut så här:

Esteban - Jonathan Aspas, Yago, Lequi, Placente - Tamas, Pablo Garcia - Gustavo López, Canobbio, Nené - Núñez.

Efter diverse skador så såg startelvan ut på detta vis, Contreras och Ángel har lättare skador men dem ska kunna vara med Athletic. Baiano vilades bara så Núñez fick ännu en gång starta som ensam topp.

Matchen

Werder startade matchen bäst med Hunt längst fram som hade flera farliga chanser, om det inte var Estaban som räddade så var det stolpen. Hemmalaget jobbade sig in i matchen och chanser skapades som tyvärr inte blev till mål, Núñez var närmast men han har inte den kyla som positionen kräver.

Mycket snack var det om Werders luftspel innan matchen, tyskarna har tio spelare som är mer än 1,90 långa och Celta var oroliga över dem fasta situationerna. Dock lyckades tyskarna inte hitta Klose på bästa sätt och i andra halvleken blev han också utbytt.

För Celtas del gick deras stora anfallare, Baiano, in precis efter halvtidsvilan och då vaknade laget upp. Galicierna dominerade nu och anfallen blev längre och farligare när dem hade en stor stark anfallare som kunde ta ner bollar och vänta in medspelare.

Två bra målvakter såg ut att tvinga denna matchen till ett 0-0 resultat men just när man trodde detta slogs ett långt inlägg från Werders vänstra kant in mot den bortrestra stolpen där Almeida var högst i luften och kunde nicka in 0-1. En kalldusch för Celta som hade gärna haft ett 0-0 resultatet att gå på till nästa veckas retur match. Om målet inte var nog så skadades De Ridder och fick byttas ut, holländaren tog sig på knäet som han i somras skadade. Då var han borta fem månader och har ännu inte spelat en hel match. Det är ännu oklart hur allvarlig skadan är.

Matchens slutminuter bjöd också på årets räddning på Balaidos när Esteban räddade ett öppet mål för tyskarna innan den polske domaren blåste av.

Mål:

0-1 Almeida (86)

Kort:

Daniel Jensen (14)
Diego Placente (44)

Pablo Garcia (57)Källor: sky sports, uefa.com