Seger hade inneburit att man i Athletc hade tagit sig en bit bort från nedflyttningsstrecket, samtidigt som jumbolaget Gimnástic nästintill hade blivit totalt avsågade från fortsatt spel i La Liga. Men saker blir aldrig som man tror. För i en match där Marca beskriver Athletics insats med orden "spel med hjärtat, men inte med huvudet" förstår man att det inte gick speciellt bra för hemmalaget.

Men det började bra i matchen. Athletics anfallare Aduriz och Urzaiz fick mycket bollar att arbeta med från Yeste som för dagen spelade så bra som bara han kan - de som tjatat om att han bör petas fick skämmas lite. Under de första 20 minuterna var det i princip enbart Athletic som hade ett anfallsspel, men Sarriegi och Aduriz lyckades inte förvalta de chanser man fick. Istället kom man in mer i matchen, vilket till slut ledde till att Portillo - den gamla Real Madrid-anfallaren - kom fri med Aranzubia och avslutade lågt i den 36:e minuten till 0-1 för Gimnástic. Målet kom dessutom på deras första riktigt bra anfall i matchen.

Under den andra halvleken byttes Javi Martinez och Etxeberria in för att ge mer tryck åt Athletic, men man lyckades inte sätta någon riktig press på Nástic trots att Mingo blev utvisad tidigt i halvleken. Man sprang mycket, men lyckades inte spela sig fram till lägen. Istället lyckades Pinilla - i Gimnástics enda riktiga anfall under hela halvleken! - göra 0-2 i den 71:a minuten, vilket betydde ridå för Athletic Bilbao.

I och med förlusten så är nu nedflyttning farligt nära och en seger i nästa match är nu egentligen ett måste för att inte Mallorca och kompani ska spurta ifrån oss. Matchen är borta mot Celta på söndag, vilket inte bör vara en omöjlig uppgift - Celta är ett av Spaniens bästa lag på bortaplan, men man är farligt nära nedflyttningsstrecket på grund av sitt usla hemmaspel.

Vi får hoppas på en seger då!


Aupa Athletic!


Matchstatistik

Mål
0-1 Portillo 36'
0-2 Pinilla 71'

Gula kort
Athletic: Amorebieta
Gimnástic: Bizarri

Röda kort
Gimnástic: Mingo

Åskådare
38 000 (på San Mamés, Bilbao)

Källor: Marca, La Ligas officiella hemsida