Efter förra helgens förnedring på Camp Nou så väntar nu jumbon Gimnástic de Tarragona på San Mamés. Förra mötet på denna arena mellan lagen slutade med hela 7-0 till Athletic - men det var i och för sig för 57 år sedan; säsongen 49/50. 

Gimnástic lyckades i förra omgången sno en poäng från Valencia på hemmaplan tack vare ett sent kvitteringsmål. Sedan dess har man fått sitt stora stjärnköp under januarifönstret, svenske Tobias Grahn, skadad vilket enligt uppgift är ett stort avbräck för klubben. Man ligger för närvarande 12 poäng under strecket, vilket betyder att en förlust idag vore förödande - Gimnástic lär gå för seger.

I Athletic lär Aduriz, som var bänkad mot Barcelona, spela från start tillsammans med Urzaiz i en 4-4-2. I övrigt finns det många tveksamheter i startelvan. Aranzubia, som varit självskriven förstemålvakt under Mané, har varit sjuk och det är inte helt säkert om han klarar av att spela. Sedan har vi bara en naturlig mittback att tillgå då Ustaritz och Luis Prieto är skadade, vilket gör att vänsterbacken Amorebieta lär spela tillsammans med Sarriegi i mitten. Sedan tidigare är också Orbaiz, Tiko och Gonzalez borta p g a skada.

Athletics trupp:
Aranzubia, Lafuente;
Expósito, Sarriegi, Amorebieta, Bergara, Casas;
Iraola, Murillo, Beñat, Yeste, Javi Martínez, Gabilondo;
Aduriz, Etxeberria, Urzaiz, Llorente, Dañobeitia.

Gimnástics trupp:
Álvaro, César Navas, Mingo, Calvo, David Cuéllar, Chabaud, Portillo, David García, Ismael, Matellán, Morales, Juan Díaz, Generelo, Pinilla, Gil, Marco, Rubén Castro, Bizzarri.


Vid seger så kan Athletic ta sig över strecket, vilket samtidigt skulle betyda att Gimnástic troligen förlorat allt hopp om nytt kontrakt. Kan detta öppna upp för en anfallsglad fotboll med två lag som vill vinna? Vi får se!


Aupa Athletic!


Athletic Club - Gimnástic de Tarragona

Datum/tid: Söndag, 4 mars, klockan 17:00
Spelplats: San Mamés, Bilbao
Domare: Rafael Ramírez Domínguez


Källor: La Ligas och Athletics officiella hemsidor samt forumet för baskisk fotboll på xtratime.org