Hemmalaget kunde gå ifrån matchen med tre poäng efter ett mål av Fernando Morientes i den 66:e minuten. En match där Celta kunde ha gått ifrån med ett oavgjort resultat ifall avsluten hade varit skarpare, kanske även med mer än en pinne…

Precis innan matchstart kom beskedet att Borja Oubiña fick avstå från matchen. Inget överraskande i sig då mittfältaren hade skadeproblem redan innan laget reste till Valencia. Tamas fick ersätta bredvid Pablo Garcia. 

Första halvlek

Redan i början kunde domarna sätta nivå på matchen då flera tveksamma offside blåsningar kom inom loppet av ett par minuter, båda lagen drabbades. Det var inte så mycket målchanser i första halvleken, faktiskt var det bara vars en till lagen. Tamas hade ett långskott som Cañizares fick slänga sig för att rädda och Valencia fick ett ypperligt läge när en ofarlig pass studsade på Pablo Garcias fot vilket gav Angulo ett friläge som han brände.

Efter 35 minuter var bollinnehavet exakt 50/50 och man kan använda ordet statiskt för att sammanfatta halvleken. Mestadels var det spel på mittfältet mellan två lag som inte gav några fria ytor för motståndarnas anfallare. Baiano fick mestadels långbollar att jobba på som han inte kunde hinna ifatt, det syntes att försvaret och mittfältet var så djupt ner att det bildades en stor klyfta mellan Baiano och Canobbio som serverade långbollarna. Som sagt, det var inte så mycket i offensivt väg men försvaret stod upp bra och bjöd inte på någonting. Dem defensiva mittfältarna Pablo Garcia och Gabriel Tamas blev också varnande innan halvleken var slut. Rumänen gjorde en idiotisk tackling högt upp på motståndarnas planhalva mot en ensam Valencia försvarare (???)

Andra halvlek

I början på den andra halvleken började Celta röra sig uppåt, mer chanser togs efter att Pablo Garcia varit briljant på mittfältet och stoppat några Valencia uppspel vilket skapade kontringslägen. I Valencia kunde vi se att David Silva fick hoppa in istället för Angulo.
Ungefär tio min in på halvleken kom Celtas stora chans när Baiano, likt som i matchen på Balaidos, fick bollen i straffområdet och från en hyfsat dålig vinkel avslutade med ett hårt, lågt skott som Cañizares räddade med benen. Nu fylldes Celta spelarna med självförtroende för att bara ett par minuter senare testades målvakten igen när Canobbio sköt från distans. Baiano plockade ner en långboll, som en bra target player ska göra, och serverade uruguayanen vars skott stoppades av Cañizares.

Omgående kom nästa Celta attack när bollen fördes på vänsterkanten, Nené tog sig förbi en försvarare i straffområdet och spelade in den mot mål men Cañizares fick en hand på bollen och stoppade ett öppet läge för Baiano. Mestalla publiken var missnöjda nu, för att vara ett lag som snackade om liga guld så visade dem inte det på planen. Tyvärr för Celtas del kunde Valencia ta ett steg närmare toppen när ett inlägg nåddes av Morientes fot som prickade in 1-0 bakom en stillastående Pinto.

Efter målet hände något som jag personligen aldrig sett förut, Celta utnyttjade alla tre byten samtidigt. Gustavo López, Nené och Tamas byttes ut när Núñez, Bamogo och Jonathan Aspas hoppade in. Väldigt offensivt tänkande av Vásquez som tidigare i veckan fick utstå kritik av fansen efter att gjort defensiva byten när Celta ledde ”säkert” mot Racing med 2-0.

Efter målet var det Celta som styrde i matchen och tryckte in folk i motståndarnas straffområde, backlinjen var så hög att David Villa kunde från egen planhalva springa på en boll vilket gav han öppen gata men domaren dömde än en gång felaktigt för offside. Celta fick i slutet också två farliga frisparkar precis utanför straffområdet, Canobbio brände den första och Pablo Garcia tog för nån anledning den andra, behöver jag säga vad som hände?

Det blev inga mer mål och hemma starka Valencia tog tre poäng.

Valencia - Celta Vigo 1-0

Mål:

1-0 Morientes

Kort:

Tamas (33)
Pablo Garcia (37)
Baraja (44)

Albiol (79)
Albelda (80)
Cañizares (81)
David Silva (90)
David Villa (93)
 Källor: celestes.org, ESPN Soccer