I sista minuten bekräftades det att stjärnan Borja Oubiña finns med i bussen som åker till Valencia. Jonathan Vila får istället stanna hos B-laget som har en viktig match mot Pontevedra i helgen. Hela truppen ser ut på detta vis:

Esteban, Pinto - Areias, Ángel, Lequi, Contreras, Placente, Yago, Tamas, Jonathan Aspas, Oubiña, Pablo Garcia, Jorge, Canobbio, Nené, Núñez, Gustavo López - Perera, Bamogo, Baiano.

Det är egentligen bara Iriney som saknas av dem ordinarie men dem mycket formstarkare defensiva mittfältarna Pablo Garcia och Borja Oubiña hade troligtvis ändå fått starta ifall brassen varit frisk.

Vásquez indikerade på hemsidan att Celta åker till Mestalla för att göra mål vilket kan öppna för en offensivare startelva. Kanske får Bamogo chansen från start? Hursomhelst så är motståndarna på planen för att vinna. Valencia går för ligasegern därför är en vinst, några timmar innan Sevilla - Barcelona drabbar samman, nödvändigt för att laget ska hänga med. 

Mycket tyder alltså på en fartfylld match där två lag vill ha poäng, i Celtas fall så behöver dem poäng. Athletic tar emot jumbon Gimnástic på söndag och nästa helg reser dem till Balaidos för en match som kan kallas för årets viktigaste av bägge lagens supportrar.

Först ut för Celta är alltså Valencia som har ett gyllene läge mot Inter i Champions League där förre Celta liraren David Silva kunde kvittera på San Siro i den första matchen. Returen spelas snart men Valencia spelarna menar att dem endast tänker på ligamatchen mot Celta. Ser man på den preliminära startelvan så menar dem allvar, Valencia ska ta tre poäng.

Men låt oss komma ihåg att Celta besegrade Valencia på Balaidos förra året och att Celta är det tredje bästa bortalaget i La Liga tillsammans med Atlético Madrid! 

***

Matchen i matchen

David Villa vs Fernando Baiano

Tio mål var så här långt ger dem en delad femte plats i skytteligatoppen. Villa är en mer komplett anfallare som ofta vandrar ut mot vänsterkanten och dribblar. Baiano är 85 kg styrka som går raka vägen mot mål.

David Silva vs Ángel López

Ángel på Celtas högerkant får en tuff uppgift på Mestalla. Fd lagkompisen David Silva har just nu ytterliggare en succésäsong och ska mittfältaren stoppas då måste Ángel vara på tårna. Men det blir inget fult spel här, dem är fortfarande bra kompisar och fick debutera samtidigt i landslaget.

Pablo Garcia & Borja Oubiña vs David Albelda & Ruben Baraja

Här kommer det att smälla när dessa fantastiska mittfältare möts i en match som är viktig för alla som är involverade. Den här matchen i matchen är min personliga favorit och jag vet att det är fler som tycker likadant.

***

Tipset: 2-2

Ingen tror att Celta ska ta tre poäng på Mestalla men om Celta skärper sig så tror jag att ett oavgjort resultat är möjligt. Som så ofta på bortaplan så krävs det att kontringsspelet fungerar, förhoppningsvis vill Canobbio visa vad Valencia förlorade när dem skänkte bort han för småpengar. Målskyttar för Celta blir Nené och Canobbio via ett långskott. 

***

Tid: 20.00
Plats: Mestalla
TV: Sport Expressen sänder med start från 19.55
Stream: Bara att välja en länk från dem vanliga sidorna Källor: celtavigo.net, lavozdegalicia.es