Med en avstängd Canobbio väntades Vásquez göra förändringar på mittfältet och på uppvärmningen fick Pablo Garcia känningar i låret vilket tvingade tränaren att göra mer förändringar. Kanske var det just dessa två formstarka spelare som behövdes mest för att än en gång vek Celta ner sig på hemmaplan.

Matchen började med chanser åt båda lagen, Oubiña (Celtas bästa spelare för dagen) hade ett bra läge men målvakten räddade och för Racings del kunde dem hoppas på ett bättre öde när Zigics nick missade målet. På tal om Borja Oubiña så fixade han en straff i den 24:e minuten som Baiano sedermera placerade in lågt till vänster där Tono slängde sig mot men nådde inte bollen, 1-0 till Celta som påminde om det lag som vann mot Spartak i torsdags.

Endast åtta minuter senare attackerade Celta via Gustavo López vars pass nådde Marseille lånet Bamogo som nickade in 2-0. Här introducerades ”Bamogol” på riktigt och dessutom var det Gustavo López tredje målgivande pass på dem senaste fyra matcherna. Halvleken slutade i Celta favör och laget såg ut att gå mot seger på hemma plan för första gången sen Valencia gästade.

Så blev det inte.

Racing spelarna ändrade attityd i den andra halvleken och vågade nu komma över till Celtas halva för reducering. Ett mål hängde i luften för att gång på gång kom Racing med kontringar som skapade trubbel i Celta försvaret. Bortalaget lyckades också peta in bollen bakom Pinto, målskytt var Pedro Munitis som sköt in 2-1 efter ett inlägg från Scaloni. Fernando Vásquez såg inget annat alternativ än att ta in en till försvarare, Bamogo offrades när Lequi förstärkte försvaret. Ett konstigt byte i mitt tycke (det var 30 min kvar av matchen) som skulle toppas 20 minuter senare med ett ännu konstigare.

Såklart var det nu Racing för hela slanten som tryckte på och fick fördelning när Cantalejo dömde straff i den 79 minuten. Iriney var syndabock när han drog ner Juanjo i straffområdet, Cristian Álvarez hade inga problem med att förvalta straffen på bästa vis. 2-2 stod det med tio minuter kvar och då erkände Vásquez sitt tidigare fega misstag genom att ta in anfallaren Perera. Det skumma med det bytet var att Lequi fick gå av planen efter att ha spelat i ca 20 minuter. Vi kan hoppas på att Lequi var skadad för att annars var det ett stort hån mot argentinaren.

Det blev inga mer mål och publiken visade än en gång sitt missnöje genom att busvissla efter slutsignalen. Celta tog trots allt poäng och förflyttade sig högre upp i tabellen. Athletic och Mallorca är nu efter Celta i tabellen som nästa vecka åker till Mestalla för match mot suveräna Valencia.

Celta Vigo - Racing Santander 2-2

Mål:

1-0 Baiano (24)
2-0 Bamogo (34)
2-1 Munitis (55)
2-2 Alvarez (80)

Kort:

Pinillos (28)
Scaloni (47)


Publik:

15 000 Källor: lavozdegalicia.es, Sky Sports