Esteban
Angel-Contreras-Lequi-Tamas
Garcia-Oubiña
Aspas-Canobbio-Nené
Jagkanspelaöverallt Nuñez

Efter ett kryss på bortais i Ryssland och en seger senast mot Osasuna var flaggan i topp i Celtalägret.
Vad mer kan begäras när en åttondelsfinal ligger i potten och utgångsläget är det allra bästa. Att nolla ryssarna skulle räcka och många var nog rädda att Celta skulle gå i ”backa-hem-alldeles-för-tidigt” fällan som så många andra lag har gjort.
Tvärtom förhandstipset spelade Celta offensiv fotboll. Benhakker, mest känd för att ha bytt in en forward efter en utvisning mot Sverige, satt nog och myste när Celta producera efter 19 minuter. Nunez snappade upp bollen och slog en passning till Nené, som flöt ifrån motståndarna och chippade in 1-0 bakom en chanslös Khomich. Mål efter en fin kontring och ett stort steg närmre fortsatt Europaspel.
Celta hade full kontroll över matchen och släppte inte mycket till åt de stackars moskavaspelana. De hade i stort sett inga bra lägen i första halvlek. Nuñez och Garcia stod för varsitt ytterligare läge innan det var dags för paus.
Garcia, Canobbio och Oubiña förtjänar beröm för hur de genomför halvleken, de äger mittens rike.

Den tekniska, idérika fotbollen från Celta håller i sig samtidigt som ryssarna knappast har någon bra dag.
Aspas skott kommer knappast oväntat, men ändå kan ingen stoppa hans högerskruv. Bollen skruvar sig ifrån målvakten in i bortre hörnet i huvudhöjd. Målvakten slängde sig inte ens!
Efter 2-0 kändes det hela rätt klart men Spartak släpptes in i slutet när Titov dunkade in ett inlägg från nära håll.

Närmre än så kom de dock inte och Celta är klart för åttondelsfinal mot Werder Bremen. Bremen hade inte några helst problem att hålla i sin 3-0 ledning från de första 90 minuterna. Tyskarna var tighta mot både Barcelona och Chelsea och ska ses som en verkligt svår motståndare.

¡Hala Celta!