Inför 30,000 nerkylda ryssar skulle Celta starta slutspelet i Uefacupen mot Spartak Moskva. Vasquez valde att mer eller mindre överraska när han tog ut laget:

Esteban
Angel-Tamas-Lequi-Placente
Garcia-Iriney
De Ridder-Canobbio-Lopez
Nuñez(!)

I och med uttagningen av Nuñez som anfallare, den enda offensiva mittfältare i truppen som inte kan spela anfallare egentligen, ville FV ha löpvillihget och rörlighet på topp. De Ridder fick också något överraskande starta på Nenés bekostnad. Esteban vaktade som vanligt målet i cupmatcherna.

Efter all tids turbulens på hemmaplan kom avvikelsen till Ryssland som en skön avvikare för laget. Att gå vidare i cupen prioriteras inte längre, har FV sagt, men en seger skulle såklart sitta fint.

Moskva startade matchen bäst och hade lägen redan i de inledande minuterna. En dubbelchans signerad Stranzl och Jiranek var nära att resultera, men ingen av nickarna gick in. Ryssarnas spelövertag avtog med tiden och Celta hade inga problem att stå emot de anfall som uppkom. De i sin tur försökte att anfall när de fick chansen och visade emellanåt prov på fin teknisk fotboll.
Nuñez, som fått mycket kritik i tidigare matcher verkade vara på hugget idag och skapade ett par fina lägen efter fasta situationer. Efter Lequis träträff placerade Antonio bollen strax utanför.
När sedan den fina fotbollen dog ut för ett tag hölls ändå dödläget och ingen var direkt nära att göra mål.

I slutet av halvleken stormade det upp igen. Ryssarna fick ett mål bortdömt alldeles innan Celta slog till. Canobbio möter en lång markpassning och klackar bollen bakom benet till Gustavo Lopez som tar en löpning in i boxen och spelar snett inåt bakåt. Helt ren mitt framför mål står Antonio Nuñez, han har bara att placera in bollen och Celta hade tagit ledningen på rysk mark!

Luften såg ut att gå ur Moskaspelarna och Celta började kontrollera matchen efter paus. Därför kom kvitteringen helt oväntat. Kalynichenko skott tar i muren och ställer en uppgiven Esteban. Förutom det spelade ryssarna mest långa bollar mot Celtas försvar. De ljusblå själva såg inte särskilt sugna ut i andra halvlek och hade inte många lägen. Den inhoppande Baiano stod för ett av de få när han sånär tryckte in tvåan.

Efter ett lika på bortaplan ser läget ljust ut för Celta. Trots ett par förluster den senaste tiden och en evighet sedan den senaste segern tror jag på avancemang. Däremot hoppas jag mer på ligan och att den prioriteras, vi vill knappast ha en semifinal och segunda plats. Det är inte värt det.

¡Hala Celta!