Man kan säga vad man vill om Celtas insats i ligan så här långt men i Uefa Cupen har det gått mycket bättre. Det började lite tveksamt i gruppspelet men efter 1-0 vinsten mot Fenerbahce och den oavgjorda matchen på Sicilien hamnade Celta tvåa efter Newcastle. Det enda som hände mellan den senaste matchen och den kommande var lottningen där Celta skulle få ett Champions League lag. Det blev ryska ligatvåan Spartak Moskva som på torsdag eftermiddag kommer att få spela sin kanske svåraste försäsongsmatch någonsin.

Det är så att ryska ligan inte har börjat än och det är därför denna match är lite svårtippad. Ja, Celta har fördelen av att vara mitt uppe i ligaspel men vädret kan komma som en chock för galicierna. Matchen kommer att spelas på konstgräs och har Celta tur kommer temperaturen att vara runt 0 grader. Vi minns alla Canobbios målgest uppe i Newcastle när han visade med sina armar hur kallt det var - februari i Moskva är ännu värre, det kan även komma snö enligt rapporterna. Vásquez betonade dock att han inte såg vädret som det svåraste problemet att överkomma, plastgräset är ett större hot. Om det riktiga motståndet använde han ord som ”skrämmande” och nämnde Bystrov som en spelare att hålla koll på.

Hur kommer Celta att ställa upp?

Det ser ut som om Baiano kommer att få starta och det stoppar förhoppningsvis alla galna rykten om att Antonio Núñez (!) skulle få spela som forward. Fast tränaren har nämnt Liverpool legenden, Jonathan Aspas och Daniel De Ridder som möjliga ersättare ifall Baiano går sönder. Annars spekuleras det om vem som kommer att få spela mittback bredvid Contreras. Ska Lequi vilas till ligan där Tamas är avstängd eller kommer rumänen att få se sitt riktiga lag från bänken? Som alltid ger Vásquez ingen startelva före match men det är fritt fram att gissa.

Esteban - Ángel, Contreras, Tamas, Placente - Iriney, Oubiña - Jorge, Canobbio, Nené - Baiano.

Möjliga (och troliga) förändringar är att Gustavo hoppar in istället för Jorge och sen kan De Ridder mycket väl hoppa in för att Baiano ska kunna spara på krafterna till ligan.

Vad gjorde Harry Potter på Röda Torget?

På presskonferensen pratade Vásquez om sin syn på den svåra situationen som klubben upplever just nu.

”Jag vill att alla ska veta att ligan står i centrum just nu för laget, nästa match är mycket viktigare än den här. När vi spelar mot Spartak så kommer vi att tänka på Osasuna. Men jag vill klargöra att vi inte är här för att turista, ett oavgjort resultat hade varit bra att ta med till Vigo” 

Under presskonferensen visade en rysk journalist prov på grävande journalistisk när han påpekade att Celta tränaren liknande Harry Potter och att det var tack vare glasögonen. Klicka på länken längre upp och bedöm själva. Vad sa Vásquez om att turista?

***

Tipset: 0-0

Spartak laddar fortfarande upp inför ligan och Champions League kval. Celta är nöjda med ett oavgjort resultat vilket öppnar för en händelsefattig match där inget lag tar initiativet.

***

Tid: 17.00
Plats: Luzhniki stadion (Tar 85 000, ca 45 000 räknas komma)
TV: Nej
Stream: Bwin.com sänder matchen, krävs bara att man registrerar sig vilket är helt gratis.Källor: as.com, marca.com