Uppdaterad: Gabilondo är skadad och riskerar att missa den viktiga hemmamatchen på söndag. Däremot ser det ut som om Garmendia kan komma att bli spelklar tills dess.

Anledningen till bytet i den 43 minuten i söndags var som vi befarade en skada på Javi Gonzalez. Han beräknas vara borta minst 2 veckor men troligen längre.

Han välkomnas nog i gymnastiksalen av resten av skadelaget. Säkra startspelare i det laget är nu Orbaiz, Tiko, Ustariz och Javi Gonzalez. 

Bubblare i skadelaget är Garmendia, Exteberria (igen) samt Prieto som mycket riktigt slog upp sin gamla skada på träningen i fredags.

Lagkapten hela säsongen är den kidnappade Gurpegi.

I avdelningen simulanter hittar vi Murillo och Javí Martinez. Småskador har följt efter Javí ett par veckor och min gissning är att han behöver vila en omgång eller två när det är läge. Det är trots allt första säsongen i La Liga för honom. Det är för övrigt en gåta för mig varför han inte är med i Spaniens U21 lag.

Med tanke på eventuell avstängning av Murillo efter söndagens frustrationsboxning så kan man gissa att debutanten Zubiaurre spelar från start på söndag. Om han inte blir skadad innan dess vill säga!

Aupa Athletic!

Källor: marca.com, canalathletic.com och athletic-club.net