Athletic ligger nu illa till. När det äntligen var dags för TV-match så visade laget upp allt man inte ville se! Spelet var under all kritik. Orörliga och osäkra spelare visade upp Athletic från sin sämsta sida. Övriga resultat i omgången gjorde inte mycket för att hjälpa upp situationen. Levante, Deportivo och Mallorca tog alla 3 poäng.

Båda lagen kom till spel med nykomponerade försvarsuppställningar. Svaret på Mittbacksfrågan blev Expósito följt av Murrilo och avslutningsvis Expósito igen.

Den första halvleken bjöd på ett ganska segt spel. Att det var två lag med defensiva problem visade sig ganska snart. Framförallt hade båda lagen markeringsproblem. De fåtal chanser som skapades var därför efter fasta situationer och inlägg.

En nick utanför av av Agüero var Atléticos bästa chans under halvleken. I Athletic hade Gabilondo ett jätteläge att nicka in 0-1 redan i inledningen av matchen efter en frispark slagen av Yeste. Halvlekens bästa chans fick dock födelsedagsbarnet Aduriz som samlade upp en boll i solklar offside position. Frisparken från Javi Gonzalez hade dock skarvats dit av en av Madrids mittbackar men Aduritz blev för ivrig och missade mål i ett helt fritt läge.

Casas hade stora problem på vänsterbacken och Atlético upptäckte tidigt hans brist på snabbhet. I det 43 minuten tvingades Athletic till ett byte. Ut gick Javi Gonzalez och in kom en efterlängtad Exteberria. Expósito flyttade ut på högerbacken, Murillo ner som mittback och Javí Martinez klev in på innermittfält. Exteberria fick då sin offensiva mittfältsplats

Andra halvlek började därför med följande startelva:
Aranzubia;
Expósito, Sarriegi, Murillo, Casas;
Javí Martinez, Iraola;
Exteberria, Yeste, Gabilondo;
Aduriz

Mycket Atlético i början av andra halvlek. Många halvchanser och ett par hårfina offside kunde gott ha renderat i ett ledningsmål för hemmalaget. En frispark i 54e, som borde förvaltats bättre av Yeste, var lejonens enda möjlighet i inledningen av andra halvlek. Strax därefter har Jurado ett jätteläge, framspelad av Mista.

I den 58e minuten var det så dags för debut! Inte för Bergara dock som det talats om mycket inför matchen utan för Zubiarre. Nyförvärvet från Real Sociedad som varit avstängd under en lång tid på grund av en övergångstvist. In med Expósito i mitten igen och upp med Murillo som mittfältare. I den 63e minuten var Exteberria precis på väg igenom men Perea avvärjde. I vändningen efter den brytningen slår Seitaridis in bollen mot Agüero som trycker in Atléticos första skott på mål i detsamma. 1-0 till Atlético i 64e minuten, fullt rättvist.

I den 80 minuten ger Expósito ut en armbåge till Agüero i eget straffområde. Bara turen såg till att domaren inte blåste straff för Madrid där. Turen var på vår sida även resten av matchen. Atlético har flertalet jättelägen att avgöra men lyckas inte få in bollen. Athletic har inte ens en halv kvitteringschans. Till och med Yestes frisparkar är riktigt dåliga.

När Murillo ger en knytnäve i bröstet på Torres på övertid symboliserar det frustrationen som spridit sig kring Athletic igen. Förlusten idag gör oss djupt indragna i bottenstriden. Spelet var lika dåligt som under förra säsongen och den medvind som klubben varit inne i sedan tränarbytet var nu som bortblåst.

Med lite otur är både Expósito och Murillo avstängda i nästa match hemma mot ett annat Madrid lag, Getafe. Tre poäng där känns nu verkligen viktigt!

Matchens lirare: Agüero

Varningar:
Ath: Javi Gonzales
Atl: Perea, Mista, Lucin