Fernando Vásquez valde för en gångs skull att röra om i laget. Startelvan var ny för säsongen med båda nyförvärven på deras respektive positioner. Areias petade Placente och Bamogo bildade anfallspar med Guayre i en 4-4-2 formation.

Matchen igenom var Celta det bättre laget men vad kvittar det när motståndarna gör målen. I minut 24 öppnade Luis Garcia målskyttet efter dåligt försvarsspel. Chock för Celta som ändå kunde spela bra fotboll i vissa stunder. Bamogo visade klass och Espanyol skapade ingenting på Areias kant. Efter halvleken stod det fortfarande 0-1 till bortalaget men det kändes lovande och med ett par stora namn på bänken kunde Celta kanske vända.

Mycket riktigt blev det ett byte i halvtid, Guayre har verkligen inte hittat toppformen och han fick ge utrymme åt Gustavo López. Noterbart här är att Vásquez nu valde att spela med den klassiska 4-2-3-1 formationen. Spelet var nu på Espanyols planhalva och med inbytte Nené på planen fanns det förhoppningar om en kvittering. Tyvärr kunde katalanerna sno tag på bollen och visade då prov på deras fina kontringsspel, som alltid hittade bollen fram till Pandiani som såg till att Celta åkte på en förlust som svider extra. Gabriel Tamas åkte även på en utvisning i den 72:a minuten efter att ha fått två gula kort.

Näsdukar viftades och buande hördes från läktarna minuterna innan domaren blåste av matchen. Elva raka matcher utan vinst är katastrofalt dåligt och jag undrar hur länge Vásquez kan klara av pressen. Han kommer inte att få höra något imorgon då laget åker till Ryssland för torsdagens Uefa Cup match, ett bra resultat i Moskva kan lugna ner kritikerna ett tag

Med Levantes tre poäng så placerar Celta sig på 18:e plats med 22 poäng, lika många som Athletic men baskerna har bättre målskillnad. Resterande säsong ska nu fokusen vara på att rädda kontraktet,  bättre att starta tidigt än att en dag upptäcka namnet Elche på spelschemat.

Celta Vigo - Espanyol 0-2

Mål:

0-1 Luis Garcia (24)
0-2 Walter Pandiani (57)Källor: Sky Sports, celtavigo.net