Det har varit mycket snack i veckan om Fernando Vásquez eventuella avsked efter de tappade poängen mot el Nastic. FV sitter dock fortfarande på Celtas bänk på söndag när Espanyol gästar Galiciens stolthet.

Om vi hoppar över det där med ingen vinst på tio ligamatcher bla bla, så ser läget rätt ljust ut.  Två heta nyförvärv och en skön kick för självförtroendet i storsegern mot Celtica FC i veckan kan ge Celta det sista som behövs för att börja vinna igen.
Areias, den nya backen, spelade från start från vänster i den matchen och var enligt rapporter matchens lirare. Bamogo fick helt godkänt samt att den i stort sett oanvände Guayre stod för två mål. Fina utropstecken även om motståndet knappast var Barcelona, vilket i och för sig inte Espanyol heller är, bara lite.
Barcelonaklubben ligger på tolfte plats i tabellen, mitt i vimlet av la coruñor, betisor och osasunor, samt fyra poäng före oss.
Espanyol har förlorat de två senaste matcherna men innan dess spelat lika mot depor och vunnit mot storebror FC. Annars har säsongmålet prickats rätt hyfsat, en mittenplacering är godkänt för Espanyol.

För Celtas del börjar det uttjatade ordet kris snart göra sig påmint. Förra årets sjätte plats lovade mer till fansen den här säsongen, men har bara gett en fin säsongsinledning följt utav otroligt massa kryss och sedan en bunt med torskar.
Att ligga över nedflyttningsstrecket enbart med målskillnadens hjälp frälser ingen celtinho. Vädligt många, inklusive jag börjar få flashbacks från förra gången Celta var ute och härjade i Europa och fick en ordentlig baksmälla väl hemma, strandade på nedflyttningsplats i ligan. Den här gången kanske det inte beror på Europa eftersom fallet faktiskt har kommit nu under vintern när cuperna har lov.
Ett knepigt ärende är det i alla fall.

På söndag krävs det däremot en seger för att få fart på skutan igen. Laget som ska styra hem den är följande:
Kapten Pinto
Angel-Contreras-Lequi-Placente
Iriney-Oubiña
Guayre-Canobbio-Lopez
Bamogo

Baiano står troligen över eftersom han är halvskadad och vilas då till Uefacupen där Bamogo inte får delta. Areias står troligen över trots en fin debut, Placente är ju ändå något av en Gud för fansen. Någon som varken är Gud eller hans hantlangare för fansen är Nené som har hamnat snett på Balaidos. Därför väljer FV att låta Guayre spela istället för att stärka sina svaga aktier. (Det där är en vild chansning)
Pablo Garcia deltar troligen inte på grund av en lättare skada.

Vi kan tänka oss en matchbild med ett segerjagande men ändå försiktigt Celta mot ett defensivt Espanyol. Känner på mig att det blir en vändning här och 2-0 blir resultatet. Bamogo och Guayre målar och FV skickas upp på läktaren i den 65 minuten.

Dagens diskussionsfråga, dela med dig på forumet!

När tvingas Pablo Garcia lämna planen/arenan?
1. Direkt efter att ha hoppat in i slutet av andra halvlek. Lequi missar en brytning och Garcia bestämmer sig för att väga upp det. Tamudo bryter tre ben.
2. Garcia får oförväntat spela från start men tappar kontrollen när domaren singlar slanten fel och skickas omedelbart av planen.
3. Efter en felavvinkad offside slänger Pablo en vattenflaska mot fjärdedomaren. Han plockar lugnt upp den men meddelar sedan huvuddomaren som visar rött.
4. Garcia ser matchen på läktaren med fru och barn men hamnar tidigt i bråk med sin stolsgranne. I 34 minuten släpas han ut av säkerhetsvakten iklädd endast stolsgrannens Rolex.

¡Hala Celta!