Athletic åkte på ett svidande nederlag senast de båda lagen möttes. Inte nog med att vi förlorade hemma på San Mamés, vi släppte in fyra mål. Låt oss hoppas på hungriga lejon på Söndag.

Athletic löper en stor risk att återigen hamna under nedflyttningsstrecket om resultaten går emot nu i helgen. Det är ingen lätt uppgift att åka till Madrid för att hämta poäng och med tanke på de två följande matcherna så känns poängen ruggigt viktig på söndag. Jag känner mig dock rätt bekväm i det sätt Athletic har spelat de senaste omgångarna men desvärre har utdelningen varit mager. Två hemmaförluster där det egentligen borde varit 6 poäng har gjort att vi nu återigen sneglar med fasa ner mot botten i La Liga

Tyvärr är det som vanligt skadeproblem i laget, framförallt i backlinjen. Amorebieta är avstängd och den naturliga ersättaren är skadad igen. Det var på träningen igår som Luis Prieto tvingades kliva av planen. Troligen slog han återigen upp sin gamla skada. Mittbacksplatsen jämte Sarriegi är nu en öppen historia men det finns ett par olika lösningar:

1. Casas flyttar in i mitten och Javí Gonzalez tar hans vänsterbacksplats. Javí gjorde en stark insats i matchen mot Real Sociedad.  Uppdaterad: Casas lär inte vara ett alternativ. En annan möjlig lösning finns på andra kanten, Expósito. Javí Gonzalez skulle då spela högerback.

2. Dörren öppnas för Gaizka Bergara eller eventuellt Anaitz Arbilla. Båda spelare från Bilbao Athletic. Bergara är född 1986 och Anaitz 1987. Ingen av dem har spelat i La Liga tidigare.

3. Murillo tar ett steg tillbaka och spelar mittback, vilket är hans naturliga position.

Svårt att säga vad Mané väljer. Då vi har skador på Garmendia och eventuellt också på Exteberria så tror jag inte att han väjer det sista alternativet. Jag gissar på att Bergara kliver in i startelvan.

En annan öppen fråga är vem som startar på topp. I veckan har Aduriz spelat i förstaelvan på träningarna. Jag tror och hoppas att det är en dimridå utlagd av den rutinerade tränaren. Den lika rutinerade Urzaiz är i bra form och borde starta. Han är numera även straffläggare nummer ett efter målet senast.

Exteberria har tränat med laget i slutet av veckan men börjar troligen på bänken. 

Trolig startelva:
Aranzubia;
Expósito, Sarriegi, Bergara, Casas;
Murillo, Iraola;
Javí Martinez, Yeste, Gabilondo;
Urzaiz

På Bänken: Upptaterad
1.Iñaki Lafuente -- Ej med
9.Fernando Llorente
12.Iban Zubiaurre
16.Javi González
17. Joseba Exteberria
21.Mikel Dañobieta
22.Javi Itturiaga 
23. Aritz Aduritz
25.Unai Alba
32.Anaitz Arbilla -- Ej med
43.Markel Suseata -- Ej med


Avstängd: Amorebieta.
Skadade: Ustaritz , Orbaiz, Tiko, Garmendia. 
Utanför laget: Lafuente, Suseata och Arbilla

Atlético Madrid:

Förlorade senast mot Valencia på Mestalla med 3-1. Frågetecken i startelvan för Galetti. Mista är ett tänkbart alternativ.

Trolig startelva:
Leo;
Seitaridis, Pablo, Zé Castro, Pernía;
Galletti, Maniche, Luccin, Jurado;
Torres, Agüero

Avstängd: Antonio Lopez
Skadade:  Maxi, Miguel och Petrov

Domare: Pino Zamorano
Arena: Vicente Calderón (Madrid)
Avspark: 21:00
Följ matchen: på TV4+
San Mamés spöket: Stannar i Bilbao

Källor: marca.com / aupaathletic.com /athletic-club.net / xtratime.org / canalathletic.com