Årets första vinst

Mycket riktigt fick Bamogo och Areias spela från start när Celta enkelt vann sin första match för året. Det var bara en träningsmatch men den hade betydelse för hela laget, det var så att matchen spelades på konstgräs för att laget skulle kunna anpassa sig till underlaget som kommer att möta dem i Ryssland. Nyförvärven fick dessutom känna på hur det var att spela med dem flesta A-lags spelare. Rapporterna säger att det var två bra debutanter där Areias kanske var bästa Celta spelare. Celta startade med den här elvan:

Esteban - Aspas, Lequi, Yago, Areias - Oubiña, Iriney - Jorge, Canobbio, Guayre - Bamogo.

Spelare som sedan byttes in var: Sergio (målvakt), Placente, Jonathan Vila, Nené, Núñez och Gustavo López.

Målen:

0-1 Canobbio (5)
0-2 Guayre (20)
0-3 Jorge (29)
0-4 Guayre (35)

Ángel spelade mot England

När Spanien startade matchen mot England fanns det ingen plats för Ángel i laguppställningen. Fast i halvtid kom chansen när Sergio Ramos blev utbytt och Celta backen fick spela på Old Trafford. Han gjorde inga större misstag och stod för en annars rätt så ok insats mot engelsmännen som har haft det lite svårt dem senaste matcherna. Det blev inte bättre denna gången heller efter att super-sub Iniesta stänkte in ett långskott som gick ribba in. Målvakten Ben Foster hade ingen chans och nu fick ”Inglaterra” börja attackera. Tyvärr för McClarens blev det inga mer mål och det var istället dem spanska fansen som var gladast när matchen var över.

Ángel tog Ramos plats i matchen vilket kan betyda att Celta backen får också chansen från start i den viktiga kval matchen mot Danmark då Ramos är avstängd.

Gott och blandat

- I tisdags fullföljde Goran Maric alla nödvändigheter för att bli spansk medborgare och kan nu få chansen i La Liga.

- Dessa storheter var tänkta som ny Celta tränare vid veckans stora möte:
Jose Antonio Camacho, Javier Clemente, Héctor Cúper, Benito Floro, Vicente del Bosque, Víctor Múñoz.

- Pablo Contreras spelar för Chile när dem gästar Venezuela inatt kl 01.00. Matchen går att ses via http://www.rojadirecta.com/Källor: celestes.org, celtavigo.net