Igår syntes inte Vásquez till på bänken, men det förväntades efter hans utvisning mot Barcelona. Konstigt nog satt han heller inte på läktaren under hela matchen mot Gimnástic.  Vásquez satt nämligen i styrelsens gamla rum och såg matchen genom tv, direktiv gav han via telefon.

Därför mötte han inte fansen under matchen men flera fans såg till att möta han efter matchen. Delar av supporter gruppen Celtarras (ni vet, dem som viftar den stora Ché flaggan bakom ena målet) fick eskortera Vásquez till hans bil efter att flera av hans kritiker väntat på parkeringen för att busvissla och kräva hans avgång. Lyckligtvis var det inte mer än verbala konfrontationer mellan dem som vill ha kvar Vásquez och dem som inte vill. 

Presidenten - Vilken grupp tillhör han?

Någon timme efter 1-1 matchen mot ligans jumbo möttes styrelsen för att analysera situationen. Tio raka matcher utan vinst är dåligt - men är det för dåligt? Vill den annars stöttande president Mourinho kicka Fernando Vásquez som tog upp Celta till La Liga för att väl där nå en imponerande sjätte plats som nykomling? Mourinho har bara varit president i ett halvår, frågan är om han vågar kicka tränaren?

Dem senaste veckorna har både Mourinho och Vásquez undvikit att ge några konkreta svar angående vad som kommer hända ifall den negativa trenden inte bryts. För ett tag sen pratade Mourinho om klubbens policy att inte teckna långa kontrakt med tränare, endast 1+1+1 år kunde klubben erbjuda för att inte riskera att sparka tränaren för att sen tvingas fortsätta att betala hans lön (läs: England modellen, ex Svennis). Den ekonomiska aspekten behöver alltså presidenten inte tänka på.

Allt handlar om magkänsla just nu. Mourinho kan vara på väg att sparka mannen som har lyckats nå häpnadsväckande resultat på endast två år. Varje år i Celta har Vásquez lyckats toppa den föregående säsongen med en ännu bättre och nu när laget går dåligt för första gången på tre år så är det tränaren som ska få sparken, spelarna kommer att få stanna. Samme tränare som för tre år sen fick ett erbjudande från Sir Alex Ferguson om att bli dennes nya assisterande tränare hos Manchester United. Vásquez tackade nej för att bli huvudtränare åt ett Segunda lag med flyende stjärnor och miljontals euros i skulder.

Fernando Vásquez har alltid sagt att han vill stanna i Celta, men han verkar se mörkt på framtiden. För första gången sen han blev tränare för celestes talade Vásquez i veckan om ett Celta utan han och sa ”klubben kommer att få kämpa om en plats i La Liga med eller utan mig”

När detta skrivs (23.00) så har styrelsen återupptagit mötet under måndagskvällen, i fyra timmar (sen 19.00) har dem suttit tillsammans och tagit beslut om Celtas framtid. Beslut sägs ha tagits och nu väntar alla på att höra vad styrelsen har kommit fram till. 
Källor: celestes.org, lavozdegalicia.es