Nu är det riktigt nära att Celta får in en ny anfallare som kanske kan hjälpa klubben med att nå högre tabellplaceringar. 24-åriga Bamogo kommer att skriva på ett lånekontrakt tills säsongens slut (om inte något oväntat sker på det medicinska testet). På klubbens hemsida står det att ikväll, kl 19.00, kommer Habib Bamogo presenteras som Celtas första nyförvärv detta år.

Han lämnar Marseille för att bli utlånad men i kontraktet står det att Celta kan utnyttja en köpoption som gör att Bamogo kan få stanna i ytterliggare fyra år om klubben vill så. Racing Santander och Lorient var också ute efter Bamogo men så fort Celta visade intresse var det klart för spelaren vart han ville gå.

”Jag känner till Celta Vigo sen dem mötte Olympique Marseille i Uefa Cupen för några år sen. Det är ett lag med kända namn och när dem kontaktade mig verkade det vara en bra möjlighet för att dem har gjort en del viktiga saker i Europa dem senaste åren.”

Bamogo who?

Dem flesta undrar säkert vem denne Bamogo är, här följer lite fakta:

Namn: Habib Bamogo
Ålder: 24
Position: Forward (kan också spela som högerytter)
Längd: 176 cm
Vikt: 72 kg

2001 - 2004: Montpellier
2004 - 2005: Olympique Marseille
2005 - 2006: Nantes (lån)
2006 - 2007: Olympique Marseille
2007 - ? : Celta Vigo

Avslutningsvis är det värt att säga att klubben har varit ute efter Habib Bamogo sen han var 18 år. Sex års väntan är över, Bamogo har kommit till Galicien.Källor: lavozdegalicia.es, celtavigo.net