Athletic reser till San Sebastian efter en veckas uppladdning i Valencia. Tyvärr är det ett sargat lag som kommer till start. Det verkar osäkert om Javí Martinez kan spela.

I Real Sociedad är tongångarna mer positiva. trots en bedrövlig inledning på serien så är rapporterna kring laget nu mer positiva. De har i motsats till Athletic varit ganska aktiva under den öppna transfterperioden och vi får idag troligen se den nya Victor López som debuterade senast mot Valencia. Där debuterade även den nya brassen Savio som även han lär spela i dagens match.

Matchen mot Valencia var en jämn tillställning och ett oavgjort resultat hade spelgat matchen bättre.

Det stora frågetecknet kring dagens match är, som sagt, Javí Martinez. Han har skadat höger vrist och det spekuleras nu i om hann verkligen är skadad eller om det är ett försök från Mané att förvirra Miguel Ángel Lotina som tränar Real Sociedad.

Det andra frågetecknet är vilken siffermässig uppställning som Mané kommer att använda sig av. Athletic har i de senaste matcherna spelat mer 4-4-2 än något annat. Matchningen har varit synnerligen aktiv och laget har formerat om sig under matchernas gång.

Då poängen är viktig för båda lag så är min gissning att vi ser ett oavgjort resultat när domaren blåser av matchen en kavrt innan sju ikväll.

Athletics trupp:
Aranzubia, Alba, Expósito, Sarriegi, Bergara. Amorebieta, Casas, Zubiaurre, Murillo, Iturriaga, Iraola, Garmendia, Llorente, Dañobeitia, Urzaiz, Gabilondo, Yeste, Javi Martínez & Aduriz. 

Real Sociedads trupp:
Riesgo, Bravo, Gerardo, Aitor, Mikel González, Juanito, Víctor López, Garrido, Xabi Prieto, Aranburu, Garitano, Elustondo, Jesuli, Savio, Kovacevic, Gari Uranga, Herrera & Skoubo.

Matchstart 17:00 på Anoeta i Donostia. matchen sänds på PPV i spanien och lär bli svår att streama. Lyssna på radio på www.canalathletic.com

Källor athletic-club.net/aupaathletic.com/marca.com/realsociedad.com