Den snart 33-åriga Bilbao sonen Gaizka Mendieta har under lång tid ryktas vara på väg till Athletic Bilbao. I takt med att skadeläget förvärras har fler och fler röster höjts för att försöka locka honom till Athletic.

Det verkar nu som om det blir en annan Baskisk klubb som ser till att få in den matchotränade Mendieta i truppen. Rykten säger att Mendieta kommer att lånas ut från Middlesbrough till Real Sociedad under resten av säsongen. Nya uppgifter: Mendieta reser till San Sebastian på måndag för att förhandla om ett kontrakt som sträcker sig till juni 2008.

Mendieta slog igenom under sin tid i Valencia där han spelade under 9 säsonger. Han förde bland annat laget till Champions Leauge final både år 2000 och 2001. Mendieta har spelat 40 landskamper för Spanien. Nu är han däremot långt ifrån storform i Middlesbrough där rykten säger att han inte ens spelar i B-laget.

Transferfönstret stänger vid midnatt den 31 januari. Innan dess har vi nog Mendieta i Baskien men inte där vi alla önskat.

På den begränsade transfermarknaden har Athletic nu inte många kort att spela ut innan tiden går ut på onsdag. Nu ser det ut som om det enda alternativet kvar skulle vara Aritz López Garai som idag spelar en viktig roll i segunda laget Salamanca. Den 26-åriga mittfältaren är en starkt bidragande orsak till Salamanca's framgångar i serien i år.