Enligt rykten kan den överklagan som Athletic lämnat in avseende avstängningen av Carlos Gurpegi komma att få ett positivt utfall. Detta skulle innebära att den nu dopingavstängda defensiva mittfältaren kan komma att spela igen redan denna säsong. Det troliga är att ett beslut i ärendet kommer i månadsskiftet januari/februari. Det skulle vara ett riktigt bra tillskott nu när skadorna återigen hopar sig som regntunga moln över det regniga Bilbao. Från officiellt håll är däremot signalerna ganska negativa. Ansvarig läkare hos Athletic, Sabino Padilla, ställer sig skeptisk till dessa rykten.

Gurpegi var däremot med i onsdagens träningsmatch som spelades mot Valencia B. Matchen spelades 2x35 minuter och är en del av det träningsläger som truppen nu befinner sig på i Valencia.

De som startade träningsmatchen var:

Alba;
Zubiaurre, Sarriegi, Bergara, Javi González;
Gurpegi, Iturriaga;
Dañobeitia, Garmendia, Gabilondo;
Llorente.

I andra halvlek spelade Amorebieta och Aduriz.

Matchen slutade 2-0 till Athletic efter mål av Llorente och Aduriz. 

I söndagens match mot Levante ådrog sig Murrilo, Iraola och Amoribieta lättare skador. Murrilo är den som har störst problem och för honom är det inte helt säkert att han kan starta på söndag. De andra två förväntas vara med från start i söndagens baskiska derby som spelas på Anoeta i San Sebastian. Real Sociedad var i onsdags tvungna att ställa in träningen på grund av snö! Det verkar som om Athletic har valt rätt ställe att ladda upp på.

Det pratas om den nya arenan. Detaljerna börjar falla på plats. Den skall rymma 55.000 åskådare och lär kosta nätta 1,7 miljarder svenska kronor att bygga. Den kommer att ha en planstorlek på 80x120 meter. Hur arenan skall finansieras verkar inte klart men jag längtar redan dit!

Det verkar inte troligt att vi kan se matchen på TV på söndag så det blir till att streama eller lyssna på den passionerade radiorapporten.

Aupa Athletic!

Källor: marca.es/aupaathletic.com/xtratime.org/athletic-club.net