Det nya året har fortsatt precis som den förra slutade, med poängförluster. Sen derbyt i november har Celta spelat åtta raka matcher utan vinst och laget parkerar på en fjortonde plats med 21 inspelade poäng. Celta kommer till Barcelona med tre raka förluster och endast ett mål gjort. Spelare och ledare har inte direkt använt ordet kris rätt ut men dem är frustrerande i att inte kunna vända den negativa matchtrenden.

”Det är svårt att titta neråt när ens mål inför säsongen var annorlunda och när det finns en trupp som är skapad för annat”

Detta förklarade Oubiña som på söndag kanske får starta utan Pablo Garcia bredvid sig på grund av dennes nya skada, fler tester genomförs ju närmare matchen kommer. Sen tidigare är Iriney avstängd efter att ha samlat på sig fem gula kort, situationen liknar den inför Atlético mötet, då fick Jorge Larena ersätta.

Celta legenden Alexander Mostovoi är alltid relevant i alla sammanhang och han hade detta att säga om den nuvarande situationen.

”Truppen är nästan den samma som förra säsongen klarade en Europa plats och som nu spelar bra matcher i Uefa Cupen. Om Celta förlorar och dem som är bakom vinner sina matcher då blir det problem. Men laget är trots allt tillräckligt bra och bör inte ha några större svårigheter att bryta den negativa trenden”

Coachen snackar om Barca matchen

Fernando Vásquez har i dagarna sagt att möta Barcelona just nu är det svåraste som finns för Celta men tränaren är en optimist.

”Det positiva är att detta laget kommer göra en bättre insats med den extra motivationen av att spela på Camp Nou”

Tränaren sa också att vinna på Camp Nou är väldigt svårt men inte omöjligt. Och att han tycker såhär tack vare insatsen i premiär matchen där Celta spelade bra mot Barcelona trots förlust med 2-3.

Han fortsatte.

”Vi måste göra det bästa utav läget och fortsätta arbeta. Inget lag i La Liga har någonting garanterat, bra lag har åkt ut förr. Fotboll är oförutsägbart, och det är nödvändigt att visa ödmjukhet”

Slutligen sade Borja Oubiña att han önskade tålamod och att ”på söndag, mot Barcelona, ska vi demonstrera att vi inte är ett dåligt lag” Källor: marca.com, lavozdegalicia.es, farodevigo.es