Efter en bra period med tre raka vinster så blev det i förra omgången en förlust hemma mot Villarreal med 1-0. Den här omgången stod däremot Levante för motståndet. Vid bortamötet med Levante för två säsonger sen så slutade det med en hemmavinst med 1-0, då avgjorde Jesuli i mitten av andra halvlek.

Athletic fortsätter med sin 4-3-3-uppställning, med Aranzubia i mål och Urzaiz som en central Target Player. Etxeberria har skadat en tumme och kunde därmed inte medverka i matchen.

Matchen
Med en kvart kvar efter en händelselös första halvlek så gör Levante mål, men det döms tveksamt bort. Lite senare så sköt Ettien ett bra skott som Aranzubia säkert klarade. Halvleken avslutades med att Yeste fick ett bra skottläge - men han fick en dålig träff.

Andra halvlek fortsätter i samma händelselösa stil. Javi Martinez överraskade nästan Levantes målvakt med ett bra distansskott, men utan resultat. I slutet av matchen var både Garmandia och Gabilondo när att spräcka nollan men det blev 0-0 i en trist match.

En vinst hade lyft oss längre bort från strecket, så en vinst hade varit välbehövlig. Oavgjort är dock ett bra resultat efter förlusten senast, och vi får hoppas att vi kan börja vinna några matcher i rad igen så att vi kan sluta tänka på nedflyttning.

I nästa match, på söndag klockan fem, väntar Real Sociedad på bortaplan i derby. Förhoppningsvis blir det vinst då.


Aupa Athletic!


Matchstatistik
Gula kort 
Levante: Alexis
Athletic: Gabilondo

Domare: Medina Cantalejo
Arena: Ciutat de Valencia, Valencia


Källor: Athletics och La Ligas officiella hemsidor samt Marca.com