Det är den 31:a augusti 2006, transferfönstrets sista dag. Celta har under sommaren lånat ut anfallstalangerna Carlos Vela och Goran Maric till Segunda lag medan 34-åriga Juan Sánchez väljer att lägga skorna på hyllan. Tre anfallare finns kvar, Fernando Baiano, Jesús Perera och Javi Guerrero varav den sistnämnda inte är önskvärd av tränare Vásquez.

”Han kommer inte spela några mer matcher för klubben”

Sådär lite diskret lät det från Fernando Vásquez sida och mycket riktigt lämnade Guerrero. Det var i silly seasons sista timmar som en affär blev klar men mycket till klubbens förtret. Sportdirektör Carnero hade förhandlat fram ett avtal med Alavés där Javi Guerrero och John Aloisi skulle gå i motsatta riktning i ett låneavtal som sträckte sig över en säsong.

Guerreros meddelande till klubbledningen var: ”Jag tänker inte spela i näst högsta divisionen”

Förhandlingarna med Alavés avbröts och Guerrero hamnade istället hos nykomlingarna Recreativo de Huelva. Celta gjorde ett sista minuten försök att låna Peguy Luyindula men Levante lyckades utöka sin arsenal av fransmän när Auxerre forwarden valde dem. I Galicien lät det mest så här ”vi värvade ingen anfallare men Guayre och De Ridder kan spela på topp”

En vecka senare skadades Daniel De Ridder, hittills (den 19 januari 2007) så har han spelat ungefär 20 minuter liga fotboll sen dess. Guayres situation har varit lite bättre, hans högra knä har fått en del smällar genom åren och skadorna har stoppat han från att verkligen komma in i Celta. Förra helgens match mot Atlético var Antonio Guayres första ligastart sen han kom till klubben under sommaren 2006.

Baiano har således haft en enorm press på sig under säsongen och har levererat, ingen tvekan om det. Han har lyckligt nog hållit sig undan från skador fast även han behöver vila men reserven Perera kan inte bära rollen som ensam forward. Om han nu ändå hade kunnat så får vi inte reda på den närmsta tiden efter en tuff tackling från Tamas under träning, läkarna är överens.

Perera blir borta i en månad - minst.

En anfallare kvar - en annan på ingång?

Spekulationerna om nyförvärv på anfallsfronten har exploderat sen början av januari, efter Pereras skada så lär dem inte minska. Personligen kommer jag ihåg att jag, någon gång i mitten av december, tänkte för mig själv ”visst skulle det vara skönt att höra lite spelarrykten”. Passande nog kom Milan Purovic ryktet nästa dag. Carew ryktet följde upp och silly season var igång på riktigt.

Anfallare från åtta olika ligor har hittills ryktats vara på väg till Celta. De två hetaste namnen just nu är Mido och faktiskt Markus Rosenberg. Klubben har inte mycket pengar att röra sig med och ifall en ny spelare kommer då är det till 99 % säkerhet att det rör sig om ett låneavtal. Ajax vill sälja Rosenberg och Tottenham kan tänka sig att låna ut Mido - om Celta tar över hans lön på 40 000 pund i veckan. Klockan tickar och januari månad är snart över, det finns inte så mycket tid kvar att vänta på att Iriney ska få sitt spanska pass vilket då utesluter egyptiern.

Kvar finns en malmö påg som har en realistisk chans att bli den första svensken i Celta Vigos historia.Vilken anfallare tycker du att Celta bör värva? Gå in på Celta sidan och lägg din röst på någon av dem nio anfallarna som ryktas vara på gång till La Liga.