Celta kunde inte stå upp mot Atlético vars nyckelspelare hette Torres, Perea och den fantastiske Peter Luccin. Laget kunde endast ha ett tryck i max tio minuter vid underläge och några poäng skulle det inte bli även om Celta lite då och då spelade bra offensivt.

Första halvlek

Matchen startade mycket omgående med dominans av Atlético som var löpstarka. Celta verkade mest vara där för att se på fotboll. För mycket bolltittande straffades då Atlético faktiskt fick en straff nät Tamas sålde sig billigt mot Torres. Madrid lagets kapten tog sen hand om straffen där Pinto lyckades rädda men Torres nickade enkelt in returen. 0-1.

Spelarna vaknade inte ens upp efter det, försvaret var alltför högt upp och det fanns flera möjligheter för Atlético att komma fri med målvakten. Aguero lyckades en gång men efter lite dålig bollbehandling kunde Pinto rensa bort. Nästan omgående kom Atlético i ännu en attack då Torres hade bollen på högersidan och gick in i straffområdet, förde bollen lite till höger och avslutade. Placente var inte med och Pinto fick se bollen gå in via stolpen. 0-2 av Torres efter endast tjugo minuter. Chockstart med andra ord.

Spelet fortsatte på samma sätt med det ibland höga backlinjen, den för dagen usla Gabirel Tamas gick ensam upp och attackerade, tappade såklart bollen och Aguero kunde igen skapade en farlig chans men inget mål där. I dem första trettio minuterna så var Jorges långskott det enda riktigt farliga som Celta skapade men något hände efter det.

En annan dålig spelare i matchen var Aspas men mot slutet av halvleken började han följa med i anfallen och Celta vakande upp. Celta hade mest bollinnehav och förhoppningar om en reducering fanns. Inga riktigt farliga målchanser skapades men Celestes avslutade halvleken bäst och det var lovande inför den andra.

Andra halvlek

Vásquez tog ut Jorge i halvtid och det var helt rätt för att denne spelaren var under isen. In kom istället Gustavo López som efter slutsignalen var Celtas bästa spelare. Guayre flyttades upp bredvid Baiano och Gustavo fick spela högerytter. Detta offensiva val av Vásquez skulle såklart generera ett mål? Javisst! Men för Atlético som attackerade helt fritt på högerkanten där Torres sprang. I början såg det ut som en enkel rensning av Tamas men han slutade nästan att springa och ”El Niño” sprang ikapp och förbi. Precis innan bollen gick över linjen passade han in den mot första stolpen där Aguero enkelt kunde peta in den under Pinto. Hela 0-3.

Matchen dog här och nu.

Matchen var rätt så död tills Atléticos tränare för nån anledning tog ut den lysande Torres med en halvtimme kvar. Bortalagets offensiv var aldrig det samma efter detta genidrag och nu började Celta spela fotboll igen. Gustavo hade flera fina löpningar, Canobbio försökte med fler instick till Baiano osv. Det fanns förhoppningar om en reducering på grund av det fina spelet och att det fanns rätt så mycket tid kvar. Mycket passande kom också 1-3 målet efter ett fint spel av flera Celta spelare där Nené frispelades och bombade in bollen i den 70:e minuten.
På tal om Nené så var han utbuad av hemmafansen på grund av sitt filmande och att han låg på marken en väldigt lång tid.

Det såg faktiskt rätt så positivt vid detta skede, Nené fick bland annat ett liknande läge som vid reduceringen men Atlético målvakten var bra med. Flera hörnor följde under resterande tid där Baiano fick en hyfsat bra chans då målvakten var borta, skottet gick tyvärr utanför. Perera fick även spela på topp men när han kom in var intensitet borta. Dåligt försvarsspel förstörde dagen och Atlético kunde gå hem med tre poäng.

Celta Vigo - Atlético Madrid 1-3

Mål:

Torres (12)
Torres (20)
Aguero (53)
Nené (70)