Mycket har hänt sedan Mallorca vinsten, Athletic bevisade med den matchen att man är ett lag att räkna med. Nu har man tagit steget ur botten och börjat visa fin form.

Idag är det dags att ta ännu en trepoängare, och på vilket sätt kan man göra det bättre än med ett fullsatt San Mamés och Bocattas i halvlek!
Under veckan så har både Yeste och Casas dragtis med skador, men det största avbrottet kom när Prieto skada sig. Nu kommer Mane att behöva komponera ett nytt mittbackspar.
Nu har vi chansen till tre nya poäng, vilket skulle betyda att vi lägger oss endast en poäng bakom, just, Villareal. 
Manes uttagna trupp har två stora överraskningar. I och med skadorna har Mane valt att kalla Iban Zubiaurre, han som varit utan att spela i två år då hans övergång till Athletic inte var giltig för att han fortfarande var spelare för Real Sociedad. Något som Real tog allvarligt på och som senare ledde till att relationerna mellan Real och Athletic bröts. 
Jag talade om två överraskningar, den första var Zubiaurre. Den andra är Anaitz Arbilla, en färsking från filialen. 

Under veckans träningar så har Mane spelat tvåmålsspel och i ett av lagen så har han använt sig av Etxeberria och Urzaiz på anfallet, vilket resulterade i tre mål senast, så det är ett möjligt anfallspar till matchen. Iraola har Mane matchat flitigt på mittfältet så det kan vi också vänta oss. Vi kan även komma att få se två debutanter, men hur Mane tänkt sig uppställningen tänker jag inte ge mig på!
 
Manes matchtrupp: 

Målvakter: Aranzubia, Alba 

Backar: Expósito, Zubiaurre, Casas, Amorebieta, Sarriegi, Murillo

Mittfältare: Iraola, Javi Martínez, Etxeberria, Gabilondo, Iturriaga, Anaitz Arbilla, Yeste, Garmendia. 

Anfallare: Urzaiz, Llorente, Aduriz,Datum/tid: Söndag 14 Januari, klockan 17:00
Spelplats: San Mamés, Bilbao


Källor: La Ligas och Athletics officiella hemsidor 


P.S. Mane är Athletics tränare, han heter Jose Maria Esnal och kallas Mane.