Luccin varnar för Baiano

Celta är i ett prekärt läge inför mötet mot Atlético som ställer upp med förra Celta spelaren Peter Luccin på mittfältet. Fransmannen talade i en intervju på Celtas hemsida om att spela på Balaidos igen.

”Det är speciellt att återvända dit jag har många vänner men det är en mer speciell match för att vi behöver alla tre poängen. Mötet är väldigt speciell för mig men jag lämnar det utanför huvudet och istället koncentrerar mig på att vinna”

Luccin avslutade med att svara på frågan om vilka spelare Atlético bör akta sig för.

”Canobbio och Nené är viktiga spelare men Baiano är den som ger mest avtryck i matcherna. Dem har även Borja Oubiña som ensam kan bära en match fast Baiano är väldigt viktig”

Canobbio: Bara att köra på

Fabian Canobbio är den som har spelat mest minuter av alla Celta spelare i år och har således varit med när Celta spelat som bäst - och som värst. När dem flesta, oavsett om det är spelare, tränare eller fans, har velat överanalysera spelet vid förluster så uppmanar uruguayanen detta: ”Det är lönlöst att analysera omständigheterna, resultaten har bara inte varit positiva”

Simpelt, men sant. Han fortsatte.

”Det är bara för att dramatisera. Med ett par goda resultat så kommer vi vara redo igen för att slåss om viktigare saker. Förra året körde vi inte över våra motståndare. Vi vann dem flesta matcherna med tajta resultat. Allt är definierat i resultat och vi har misslyckats med det, fast attityden och aggressiviteten är den samma”

Sade mittfältaren som gjorde lite jämförelse med förra årets ligaspel där på slutet. Faktum är att ett undantag från förra säsongen var just mot Atlético på bortaplan då Celta vann med hela 0-3. Matias Lequi gjorde ett mål på sin gamla klubb och han var tongivande i det försvar som släppte in minst mål av alla La Liga den säsongen.

Väldigt imponerande för nykomlingar minst sagt och det kan vara just Lequis frånvaro den här säsongen som är skälet till flera av förlustmatcherna. I ca två månader var han borta men gjorde en storslagen comeback i december mot Palermo och har sen dess radat upp en hel del fina insatser, nu senast mot Betis var han Celtas bästa spelare. Nu lär Lequi få Gabriel Tamas bredvid sig i försvaret. Rumänen sa att matchen var på liv och död så det finns inga problem med hans attityd!

Vásquez väljer 4-1-4-1?

Med tanke på avstängningar och skador så kan Celta använda sig utav 4-1-4-1 systemet som brukar vara Vásquez B-plan när truppen fattas viktiga spelare. Som det tidigare har sagts i inför rapporten så kommer laget troligtvis att spela med detta system vilket öppnar för Jorge Larena i startelvan bredvid Canobbio. Vásquez sa detta om 4-1-4-1:

”Det är nog systemet som passar bäst för tillfället. Med Oubiñas comeback samt Pablo Garcias och Irineys frånvaro så är detta troligtvis det bästa alternativet som jag har. Jag är inte helt säker men det är av största sannolikhet”

I laguppställningen kan vi kanske även få se Antonio Guayre från start istället för Gustavo López men inget är bekräftat.
Källor: celtavigo.net, marca.com