”Nr 16, Don Pablo Gabriel Garcia Perez sa till mig, efter att ha blivit utvisad, att: du är son till en stor ----”

Så sade domare Perez Lima efter matchen och kan med dessa uppgifter se till att Garcia blir avstängd i mer än en match. Det var i den andra halvleken som Pablo Garcia tacklade en Betis spelare och var först på bollen, domaren tyckte inte det och gav uruguayanen hans andra gula kort vilket betydde rött kort och avstängning i nästa match. Oavsett strafflängd så är han inte med i nästa match som spelas på söndag hemma mot Atlético Madrid. 

Hans förebild?

Tränare Vásquez är känd för att uttrycka sina åsikter om att domarna är ute efter han, denna paranoia bekräftades efter Sociedad match då han dömdes till att sitta på läktarna dem två närmaste ligamatcherna. Han sa ett par saker till domaren efter matchen och fick således sitta på läktaren när Betis och Celta spelade. Hans lilla äventyr uppe på läktarna fortsätter mot Atlético när Madrid laget kommer till Balaidos.

Det hade blivit tufft mot Torres och co även med Pablo Garcia men nu när han är borta så finns det en hel del förändringar att förvänta. Angel och Tamas blev varnande mot Betis vilket betyder att dem nu har samlat på sig fem gula kort var, avstängning väntar vilket försvagar försvaret. Men inte nog med det så är deras naturliga ersättare, Contreras o Aspas, skadade!

Just nu är 20-årige Jonathan Vila lagets enda naturliga pivote med tanke på dem tidigare kända skadorna på Borja Oubiña och Iriney samt Garcias avstängning.

Som sagt, det lär bli tufft mot Atlético…. Källa lavozdegalicia.es