Celta Vigo ställde upp enligt följande:

Pinto
Angel-Lequi-Tamas-Placente
Pablo Garcia-Jorge
Lopez-Canobbio-Nené
Baiano


Celta börjar vårsäsongen med match borta mot Betis. De grönvita har haft problem och ligger innan matchen på nedflyttningsplats. De har under uppehållet bytt tränare och satsar nu på att klättra rejält i tabellen. Killen som tagit över tränarsysslan är mest käns som "Ronaldinhobänkaren".
Laget är ett av de populäraste Primeralaget och många lider med laget just nu i dessa svåra tider. Även om jag till viss del har sympatier för Sevillalaget så ville jag inte att de skulle börja klättra idag.
Pablo Garcia spelade från start för första gången på mycket länge, Tamas klev in istället för Contreras och Jorge tog Irineys plats.

Celta spelade inte bra idag, förutom en inledande period i början där Nené hade ett bra läge som han dock missade.
Hemmalaget hade artigheten att vänta till den 28 minuten innan de skapade sin första riktiga målchans mot seriens bästa bortalag. Därefter försvann alla tecken på artighet och de hade hela 15 skott varav fyra på mål jämfört med Celtas 9 skott utanför.
Den lysande brassen Assuncao skapade flera av målchanserna och  var smått fantastisk idag. Det var dock Rafael Sobis som spräckte nollan för hemmalaget Betis när han petade in en retur.
Det hände inte mycket i Celtaväg förutom att den hårfagre mittfältaren Pablo Garcia lyckades dra på sig  två varningar och bli utvisad i sin första match på mycket länge.

Vårt käta celestes spelade som så många gånger tidigare i år, helt utan udd och utan någon direkt vilja att skapa farligheter. Fernando agerade visserligen på bänken idag genom att flytta fram laget i slutet, bl.a. kom de Ridder in.

Man kan sammanfatta matchen genom att säga att det saknas udd. Inget skott på mål är allt annat än godkänt. Nu krävs det skärpning till nästa vecka.

¡Hala Celta!