Lite anonymt tog Celta hem bucklan efter att ha slagit ett väl kämpande Lugo. Hemmalaget slog överraskande ut Depor på vägen till finalen och dem visade sig vara en värdig motståndare för Celta som ställde upp med ett B-lag: Esteban - Angel, Lequi, Tamas, Placente - Pablo García, Jorge Larena - Núñez, Canobbio, De Ridder - Perera. Inte det starkaste laget men väl några intressanta namn på främst mittfältet. De Ridder spelade en halvlek och rapporterna säger att han var duktig på vänsterkanten, startar han mot Betis? Vi får se.

Den andra trevliga comebacken är den av Pablo Garcia som har ryktats vara på väg bort från Celta men bara några timmar innan matchen så uttalade han positivt om klubben och förklarade att han ska kämpa för att göra sig ett namn i Celta Vigo. Han har precis inte gjort Celta fansen lyckliga såhär långt men om Stallone kan göra en värdig Rocky film vid 60 års ålder då kan allt hända. Lycka till säger jag till Pablo för att vi behöver dig.

Matchens första 45 visade Celta tecken på uppehållet och Lugo kunde kontrollera matchen tack vare ett högre tempo. Till den andra halvleken byttes Baiano och Nené in vilket var startskottet för Celtas offensiv glada fotboll men Lugo stod upp bra och gjorde även matchens första mål när Marcos Suárez spräckte Estebans nolla. Hemmapublikens glädje var kortvarig för att enbart några minuter senare satte Canobbio Celtas mål för säsongen och Baiano kunde också se till att Celta tog ledningen. Lugo fortsatte att spela offensiv fotboll vilket belönades när Sergio kvitterade i den 81:e minuten men lyckan var kortvarig för att Nené säkrade titeln genom att göra 2-3 bara två minuter efter Lugos kvittering.

Nené blev matchhjälte och kapten Angel kunde lyfta bucklan.
Celta Vigo - Copa Xunta mästare 06/07! 


Källa: celtavigo.net