Lavozdegalicia.es kom med sensationella uppgifter imorse när dem rapporterade att Celta Vigo har satt två av deras nyckelspelare på transferlistan för att minska skulden som klubben har. I juni 2007 måste klubben ha betalat 14 miljoner euros som ett första steg i att minska den skuld som kom säsongen då Celta spelade Champions League slutspel mot Arsenal samtidigt som dem var näst sist i ligan. Dem åkte ur CL och ligan till slut och stjärnorna lämnade Vigo, kvar fanns ett stort svart hål i plånboken. Det blev ett alltför stort hopp från Champions League intäkter till Segunda intäkter så klubben fick se sig börja bygga ett nytt lag.

Nu skriver Galiciens äldsta tidning att klubben lär sälja två (möjligtvis tre) stjärnspelare och det borde egentligen inte vara överraskande. Oubiña och Angel var båda jagade män inför säsongen, Sevilla och Villarreal rapporterades vara ute efter Angel samtidigt som flera av Europas storklubbar ville ha stjärnskottet Borja Oubiña. Priset för Oubiña är satt på tio miljoner euros och Angel värderas till åtta miljoner euros.

Personligen är jag skeptiskt till tidningens chockavslöjande för att:

1. Varför det låga priset på Oubiña? (Prislappen var över 20 miljoner euros inför säsongen)
2. Varför skulle Celta nämna priser helt öppet? Svårt att kräva mer sen när man förhandlar.
3. Dem ger inga direkt citat som säger att just dessa två ska säljas. ”Celta behöver pengar innan den 30 juni” räcker inte.

Man bör ta nyheten med en nypa salt men det är 100 % sant att Celta behöver betala av 14 miljoner euros den 30 juni. Det naturliga för en klubb av Celtas storlek är att sälja spelare om dem ska ha så mycket pengar på så kort tid. Som sagt, La Voz de Galicia bjuder inte på några citat från insatta personer men ser man på värvningarna dem senaste åren så förstår man att klubben inte har så mycket pengar att spendera på nya spelarköp. Dem hinner också att skrämma varje Celta supporter lite extra när dem säger att Canobbio är näste man på tur att offras om försäljningarna av Oubiña och Angel inte genererar tillräckligt med stålar.

Klubben har inte dementerat dessa nya uppgifter men nu vid juletid så är det svårt att få tag på diverse huvudpersoner som befinner sig på semester.
Men en sak är säker, den som lever får se…Källa: lavozdegalicia.es