Matchen är en perfekt chans för Vásquez att kunna guida laget till ett bra år 2007. Det gäller nu att vinna på hemmaplan igen för att kunna sätta basen till nästa års race för en Europa plats. Sociedad är i förhand ett perfekt lag att möta just vid denna tidpunkt, dem har inte vunnit på bortaplan och deras hittills enda vinst är mot Gimnastic som är La Ligas sämsta lag. Celta har en ypperlig möjlighet att bevisa att man kan vinna utan Borja Oubiña men inga konstiga uttagningar är att vänta. Mittfältsstjärnan har en skadad lilltå, det är inte en allvarlig skada men ifall han spelar så kommer det vara väldigt smärtsamt.

Troligtvis får Tamas chansen igen som defensiv mittfältare och när det gäller övriga lagdelar så är det exakt samma som mot Levante. Guayre och De Ridder finns på bänken men det är helt onödigt att riskera en ny skada så dem kommer vi inte att se ikväll, möjligtvis får holländaren några minuter på slutet om Celta har en stabil ledning. Laget tränade igår tillsammans med Tour de France vinnaren* Oscar Pereiro som är född i Galicien och hejar på Celta. Lyckligtvis skadades ingen fast tidigare så har rapporterna sagt att Canobbio och Contreras har haft små skador men om jag vet Vásquez så kommer han ställa upp med bästa laget.

Efter det svaga 1-1 resultatet mot Levante så gäller det att ta tre poäng och komma närmare en UEFA cup plats i tabellen. Personligen hoppas jag väldigt mycket på att Baiano får göra minst ett mål, skulle vara riktigt speciellt för han att göra mål i fem raka ligamatcher i världens bästa liga.

---

Tipset: 3-0

Baiano gör mål igen! Inte en gång utan två gånger där en av dem blir hans första straffmål för säsongen. Nené ser till att det blir en lyckad brasse kväll med ett vackert distansskott som är otagbart för Sociedads målvakt. Förhoppningsvis så får vi se mer av 20-åriga egna produkten Jonathan Vila som gjorde debut i UEFA Cupen innan han äntligen fick spela sina första minuter i ligan mot Levante. Tränare Vásquez kallar honom för ”den nya Oubiña” och Vila är ett namn att minnas.

---

Tid: 20.00
Plats: Balaidos
TV: Nej
Stream: Nej

---


* = Floyd Landis kommer troligtivis förlora sin titel efter att ha åkt fast i en dopningskontroll. Tvåan, Oscar Pereiro, får då stå som segrare i historieböckerna.