Celtas tränare har ännu en gång fått äran att leda Galicien tillsammans med Arsenio Iglesias när dem spelar mot Ecuador i en träningsmatch den 28 december. Matchen, som spelas på Deportivos arena Riazor, är blott den andra matchen på 70 år för Galicien. Förra året fick folket se Galiciens bästa spelare inta planen i regionens huvudstad Santiago de Compostela när laget mötte tvåfaldiga världsmästarna Uruguay. Det var euforisk stämning på arenan när domaren blåste av för att hemmalaget slog sydamerikanerna med 3-2.

Nu när det är juluppehåll igen så passar Galicien på att spela men Vásquez hoppas fortfarande på en spelare. Det är inte Borja Oubiña, han får istället står över på grund av en skadad tå. Utan Vásquez hoppas att Michel Salgado ska ställa upp för att den förra Celta spelaren kommer då få spela som kapten.

”Vår intention är att Michel blir kapten. Han är lite tveksam om att delta men vi ska försöka övertala honom. Han kommer från en skada och tvivlar ifall han ska spela i matchen, hans klubb vill få honom att vila men det är en viktig match och det skulle vara en stor ära för honom att vara kapten”

Säger Fernando Vásquez som har tagit ut Salgado men det återstår att se ifall högerbacken ställer upp för Galicien. Hela truppen ser ut så här:

Celta Vigo: Jonathan Aspas & Roberto Lago

Deportivo: Iago Iglesias & Antonio Barragán

Real Madrid: Diego López & Míchel Salgado.

Racing Santander: Rubén González

Recreativo de Huelva: Emilio Viqueira

Villarreal: Jonathan Pereira

Colonia: Ricardo Cabanas

Glasgow Rangers: Nacho Novo

Cádiz: Fernando Maceda Nano

Sporting Gijón: Roberto Fernández och Diego Castro

Albacete: Francisco Noguerol

Murcia: Manuel Borja Calvar Capi

Tenerife: Manuel Castiñeiras

Valladolid: Borja Fernández och Roberto Losada

Numancia: Julio Alvarez

Las Palmas: Roberto Trashorras

Málaga: Pablo CouñagoKälla: lavozdegalicia.es