Efter 72 matcher i rad med kryss skulle Celta idag försöka att ta med sig alla tre poäng. Motståndarna för dagen var målsnåla Levante, placerat i bottenregionen.
Laget som skulle försvara de ljusblå färgerna var det förväntade. Backlinjen såg ut precis som vanligt och precis som förväntat tog Tamas Oubiñas plats på mittfältet.
Namnet Nené översattes för övrigt till ”Baby” i Babelfish.

Pinto
Angel-Contreras-Lequi-Placente
Iriney-Tamas
Gustavo Lopez-Canobbio-Nené
Baiano

Palermomatchen satt i benen, det märktes inte direkt, men efter dryga minuten tog Levante över matchen. Det positiva med den första minuten var bland annat att glödhete Baiano gjort mål igen och gett Celta den perfekta starten. Baiano exploderade förbi två backar och drog till med en otagbar höger förbi rutinerade Molina i motståndarmålet. Tätt intill målvaktens vänstra stolpe, mycket snyggt!

Ett stillastående och oinspirerat Celta gav helt bort matchen till de valensiska grodorna när de istället skulle ha kunnat utnyttja kallduschen ett så tidigt mål innebär. 
Trots stort bollinnehav och en vidöppen högerkant kunde inte Levante kvittera, Celta ska vara glada för det.

I den andra halvleken fortsatte Levante jakten på kvittering i ett tokigt tempo och Celta hade inte mycket att sätta emot. Det var trötta ben och viljelöshet i celestes, en taskig kombination.
I den 51 minuten slog Alvaro tillbaka. Helt omarkerad kunde han på hörna nicka in 1-1. Omarkerad och omarkerad var han kanske inte, men Celtabacken hade ingen kraft att gå upp i duellen.

Sorgligt nog kunde inte Celta slå tillbaka igen utan istället var det Pinto, och faktiskt Placente, som räddade oss ett par gånger.

Slutsignalen kom tyvärr som en räddning, även om vi ska vara rätt nöjda med att tillsammans med Marängerna fortfarande vara det bästa bortalaget. Om det kan bli tre poäng mot Sociedad nästa vecka är det nog ingen som klagar!
Glädjande var att Jonathan Vila hoppade in i 76 minuten, ligadebut!

Mål:
0-1 Fernando Baiano ´1
1-1 Alvaro ´51

Alexis
Baiano
Angel
Tamas
Jonathan Vila

Publik: 12,532

¡Hala Celta!