Det verkar som att Mané lyckats väcka liv i lejonen från Bilbao, bra spel mot Real Madrid följdes upp med första hemmasegern för säsongen i förra omgången. Nu ställs Manés polkagrisrandiga gäng mot blåvita Deportivo, också det ett lag med grus i maskineriet. Man fick en hyfsad inledning på säsongen, men de senaste matcherna har det gått utför och Depor befinner sig i nuläget på 13:e plats i tabellen. Dock är det mest på bortaplan det gått knackigt för galicierna. På Riazor har man bara en förlust hittills, en ack så svidande sådan i derbyt mot Celta.

När Athletic kommit på besök har det allt som oftast slutat med Deporseger. Athletic har på 36 försök vunnit 6 gånger. Senast var förra säsongen då Orbaiz' straff i 88:e minuten innebar 2-1 till Athletic och säkrat kontrakt i La Liga. Säsongen innan dess gjorde samme Orbaiz ett kanonmål, men en horribelt dömd straff gjorde att Depor kvitterade och matchen slutade 1-1.

***

Skadeläget i Athletic är inte direkt bättre än senast. I dagens trupp saknas utöver de tidigare skadade spelarna även Joseba Etxeberria, men hans skada bör inte vara värre än att han kan vara med mot Zaragoza på tisdag. Det öppnar för både Aduriz och Urzaiz i startelvan idag, då det troliga är att Aduriz tar Etxebes plats till höger på mittfältet. Alltså lär Iraola återigen få agera defensiv mittfältare tillsammans med Javi Martínez, något han gjorde med bravur mot Recreativo senast. Så många offensiva spelare på banan lär innebära hög press och ännu större förvirring hos Deporspelarna. Och om Sarriegi gör självmål så vet man att vi vinner. Aurrera lehoiak!


Matchtrupper:

Athletic: Aranzubia, Alcalde, Expósito, Amorebieta, Sarriegi, Garmendia, Yeste, Gabilondo, Prieto, Murillo, Urzaiz, Dañobeitia, Iraola, Casas, Aduriz, Llorente, Javi Martínez och Iturriaga

Deportivo: Auoate, Manuel Pablo, Coloccini, De Guzmán, Sergio, Arizmendi, Riki, Adrián, Munúa, Capdevila, Juan Rodríguez, Arbeloa, Barragán, Cristian, Juanma, Estoyanoff, Verdú och Iago


Aupa Athletic!


Real Club Deportivo de La Coruña - Athletic Club

Datum/tid: Lördag, 16 december, klockan 20:00 Visas direkt i TV4-SportExpressen
Spelplats: Riazor, A Coruña
Domare: Alfonso Alvarez Izquierdo


Källor: La Ligas och Athletics officiella hemsidor, Marca.com samt forumet för baskisk fotboll på xtratime.org